Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostel Nuremberg na Bavarskem

Vsebina

Nuremberg, mesto na severnem Bavarskem, je poznano kot mesto slikarja Albrechta Dürera, kot mesto tehnologije in kot mesto človekovih pravic. Od vsepovsod je mogoče videti starodavni cesarski grad Kaiserburg. Še ena znamenitost mesta, ki je nastala še v srednjem veku pa je ta, ki vam jo bomo sedaj predstavili. Za debelimi zidovi Youth Hostla se nahaja žitnica stara preko 500 let (cesarski hlevi - Kaiserstallung). Ta stavba, ki se je zadnje leto prenavljala, povezuje zgodovinsko okolje s sodobnim pridihom.

 
Omogočeno je, da tukaj prenoči 355 gostov. Vse, pred kratkim prenovljene, sobe imajo tuš in stranišče (vseh 93 sob). Skoraj vsa nadstropja in skoraj vse sobe imajo omogočen dostop za invalide. Restavracija pa vam je tudi na voljo, da se počutite bolj prijetno.

Youth Hostel Nuremberg se nahaja v bližini vseh glavnih znamenitosti mesta: obiščite grad, Germaski nacionalni muzej, hišo Albrechta Dürera, nov muzej umetnosti in designa ter dokumentacijski center zbirnega mesta nacistične stranke.

 
Zaradi posebne vloge, ki ga je mesto imelo v času nacizma, se prav čuti zaveza, da se kot ekvilibrij mesto potrudi v čim večji meri doprinesti miru in človekovim pravicam.

Pozimi pa se, kot v večini nemških mest, tudi Nuremberg lahko pohvali z božičnim sejmom, ingverjevimi kolački, vročimi napitki ter pečenimi hrenovkami, zaradi česar je Nuremberg priljubljena destinacija tudi v snegu.

 
 

Sorodni članki

Prijava