Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostel pod Voglom - Bohinj

Vsebina

Hostel pod Voglom se nahaja v srcu Triglavskega narodnega parka - v Bohinju. Je hostel s pestro zgodovino in svojo posebno zgodbo, saj je bil skozi leta priča mnogim prenovam, zamenjal je veliko upravnikov in igral vlogo hotela že od l. 1930 pa do danes, ko je že nekaj let v vlogi mladinskega hostla, ki gosti tako mlade kot malo starejše skupine, družine ter individualne goste. S svojo lokacijo tik ob Bohinjskem jezeru je idealen kraj za aktivne počitnice ter vse obiskovalce, ki radi preživljajo oddih v naravi. Svojim gostom Hostel pod Voglom nudi kombinacijo sproščene in osnovne namestitve v stiku z naravo ter raznimi športnimi aktivnostmi.

 
Hostel pod Voglom je začel svojo zanimivo zgodbo v letu 1906, ko je bil prvič zgrajen kot penzion in počivališče zraven cerkve Sv. Duha, namenjen oddihu ter počitku za odrasle in starejše obiskovalce. V letu 1930 so ga prenovili in postal je znan kot hotel z luksuzno lokacijo v Julijskih Alpah s čudovitim pogledom na Bohinjsko jezero. V tistem času je bil Bohinj ena od najbolj prestižnih destinacij za evropsko elito in premožne goste, celo vladarje, ki so iskali mir in tišino ter oddih v lepoti neokrnjene narave.

Hostel pod Voglom (imenovan Hotel Sv. Duh do 70-ih let 20.stoletja) je sprva sestavljala samo ena centralna zgradba in je bil zgrajen v skladu z okoljem v tradicionalnem alpskem stilu, s sobami in pohištvom opremljenimi v lesu in toplih barvah ter cvetnim okrasjem v stilu tipičnih bohinjskih hiš. Leta 1970 so zraven hotelske glavne stavbe zgradili še depandanso, saj je hotel postajal vedno bolj popularen tudi v zimskem času in smučarski sezoni. Bohinj je privabljal veliko smučarjev, ki so želeli uživati na naravnem snegu in čudovitih pobočjih Triglavskega narodnega parka. Do takrat se je hotel že preimenoval v Hotel pod Voglom. Po številnih letih polno zasedenih sezon, se je glavna turistična sezona v Bohinju prenesla na poletje, ob tem pa je hotel zamenjal precej upravnikov ter utrpel pomanjkanje investicij v prenovo objekta.

 
Na tem mestu je vmes poseglo podjetje in športna agencija Pac sports, ki se je l. 2007 odločila, da hotel najame v svoje roke ter ga spremeni v mladinski Hostel pod Voglom. Le-ta danes kombinira namestitev z raznimi outdoor programi in aktivnostmi za vse vrste gostov - mlajših in starejših. Od takrat je bilo narejenega veliko in vloženega ogromno truda ter entuziazma, saj se danes  Hostel pod Voglom trudi, da bi ohranjali tradicionalni starinski pridih bivšega hotela v alpskem stilu ter ga združili z bolj sodobno orientiranostjo podjetja k stiku z naravo in outdoor športni ponudbi.
 

V letu 2011 je Hostel pod Voglom prejel tudi certifikat kakovosti- HI QUALITY s strani mednarodnega združenja Hostelling International. V zadnjih letih se je v Hostlu Pod Voglom prenovilo 3 nadstropja v depandansi, in sicer v sklopu različnih projektov. Dvakrat so hostel obiskale dijakinje Srednje aranžerske šole iz Sežane in poslikale sobe z naravnimi motivi slovenskih regij, ob drugem obisku pa so sobe izpod rok dijakinj zaživele v podobah junakov iz bohinjskih pravljic (Povodni mož, Škrat Polesnjak, Zlatorog, Bela žena in Zmaj Govic). V zadnjem projektu je prišlo do sodelovanja z vrtcem Bohinj, kjer so otroci skozi celo leto zbrali paleto risbic, ki smo jih v hostlu obesili kot stalno razstavo in sedaj krasijo stene pritličnih sob v depandansi.

 
Danes Hostel pod Voglom gosti veliko skupin ter individualnih gostov vseh starosti ter vabi svoje obiskovalce, da se nam pridružijo na raznih športnih aktivnostih: rafting, soteskanje/canyoning, adrenalinski park, polet v tandemu z jadralnim padalom, kolesarstvo, plezanje, izposoja koles, kanujev, kajakov, ipd.. Hostel ima lep vrt za počitek in teraso, kjer se organizirajo pikniki ter teambuilding programi za skupine; na voljo je otroško igrišče, namizni tenis, slackline park, odbojka na travi ter razne družabne igre. Takoj čez cesto vas čaka plaža in v poletnem času toplo Bohinjsko jezero za kopanje ter prijetno osvežitev.

VABLJENI V HOSTEL POD VOGLOM V BOHINJU!

Sorodni članki

Prijava