Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Budimpešta za ljubitelje vlakov

Pomlad je odličen letni čas za družinske obiske. Budimpešta ponuja izjemen program za vse ljubitelje vlakov. Obiščete lahko prvi evropski interaktivni železniški muzej ali pa madžarski tehnološki muzej kjer boste deležni 20% popusta, če ste imetnik članske izkaznice Hostelling International.

Vsebina

Madžarski železniški muzej

V železniškem muzeju boste lahko videli na stotine vozil, ki so vozila po tračnicah in so jih opremljali v različnih časovnih obdobjih. Razprostirajo se na kar 70,000 m2.

K sreči je severna postaja z obračališčem iz leta 1911 ostala v prvotnem stanju s svojimi 34 garažami in služi kot domovanje starinski floti, ki vključuje lokomotivo narejeno leta 1870 ter tudi legendarni Árpád, ki je zgrajen leta 1934 in je povezal Dunaj z Budimpešto v pičlih treh urah. Pravi dragulj zbirke pa je eleganten vagon narejen za Orient ekspres v letu 1912. Večina vozil je še vedno v delujočem stanju in služijo nostalgičnim izletom po Madžarski in v tujino.

Obiskovalci se lahko popeljejo s parno lokomotivo, potujejo z avtom predelan za železnico, vozijo drezino ali s tramvajem, ki so ga vlekli konji. Imajo tudi simulator lokomotive, kjer lahko vidite, kako je voziti najmočnejšo električno lokomotivo madžarskih železnic. Železnica lahko spremeni vaš pogled na svet, zlasti ko boste lahko celo upravljali z maketami vlakov, ali pa jih samo opazovali, iz zapuščenega poštnega vagona.

Več na spletni strani:  www.vasuttortenetipark.hu/en/story

Madžarski tehnološki muzej – 20% popusta s hi kartico!

Madžarski tehnološki muzej ponuja 8 različnih razstav po vsej državi. Mednje spada tudi Transportni muzej Budimpešte, v mestnem parku, kjer boste videli zgodovino motociklizma in avtomobilizma s starimi avtomobili še iz 19. Stoletja, kot sta Peugeot iz 1898 ali Oldsmobile iz 1899. Ljubitelji vlakov pa boste prišli na svoj račun, če obiščete razstavo 150 let madžarskih državnih železnic.

Na madžarski navigacijski razstavi pa boste lahko videli tudi jadrnice, ki so plule po Donavi in Blatnem jezeru, ali celo po morjih. V dvorani slavnih pa boste spoznali madžarske iznajdbe ter popotnike, ki so se podali tja, kamor se pred njimi še noben rojak ni podal (plovba okoli sveta, vesolje, cepelin…).

Pred muzejem boste videli tudi legendarno lokomotivo '424,0 ki je najbolj uspešen model parne lokomotive, ki je kadarkoli vozil po madžarskih železnicah.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava