Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostli na otočju Fiji

Vsebina

Fiji beleži največji obisk turistov v Tihem oceanu. Glavni čar otočja so seveda prelepe plaže, toplo a ne vroče podnebje ter odlični in varni hostli.

 
Pomembni so: 
• Privlačni nasmeški domačinov, z njihovim BULA za dobrodošlico. Fiji je trenutno pričel z novo turistično blagovno znamko – »Fiji, kjer sreča sreča vas!«
• Nizki menjalni tečaj otoškega dolarja, katera 2 dobite za enega avstralskega, 3 za britanski funt in 2,5 za evro.
• Kultura obeh družbenih vej, tako domorodnih otočanov, kot otočanov s poreklom iz Indije. Zagotovljena je odlična raznolikost, če se boste odpravili po nakupih.

Prebivalstvo šteje okoli 800.000 prebivalcev, od tega je 62% domorodcev.

Mladina z veseljem obiskuje Fiji, da bi se preizkusila v najrazličnejših vodnih športih. Mnogi pa raziskujejo tudi tradicionalno kulturo in naravne znamenitosti kot so jame, slapovi, sipine, gore, svetišča in tržnice.

 
Hostli na otočju
Otočje je le dobre tri ure z letalom oddaljeno od vzhodne obale Avstralije ter ima kar tri hostle:
 
Nadi Bay Resort Hotel
Le 10 minut od mednarodnega letališča Nadi je ta priljubljena vstopna točka za popotnike in samostojne turiste. Na voljo je 46 sob s 63 posteljami in 13 skupnimi ležišči, opremljenimi s kopalnicami. Na voljo sta tudi dva bazena in dve restavraciji. Februarja 2013 je “Anntoinette’s Restaurant” prejel lokalno nagrado »najboljše hrane za vaš denar« na vsakoletnem natečaju za odličnost v turizmu. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Bounty Island
15 km od pristanišča Denarau Port na Nadi se nahaja dom Bounty Island Resort, kjer imate skupna ležišča, plažo pred nosom in množico aktivnosti na vodi. Ta otok spada med najbolj priljubljene v skupini otokov, ki tvorijo Fiji, saj ima neskončno plažo belega peska in prijazno osebje. Ko se bo znova odprl po obnovi, ga bo vsekakor vredno obiskati. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

The Beachouse
Dve uri od Nadi na koralni obali, se nahaja prvi objekt, ki je bil posvečen mladinskemu turizmu. Žepu prijazen, sproščen, s sodobnimi skupinskimi sobami je hostel pravi kraj za popotnike. Zelo blizu je Suva – prestolnica otoške države – prav tako pa mnoge aktivnosti za turiste, kot so rafting, pohodi po džungli, potapljanje z opremo, slapovi Navola. Več informacij lahko najdete TUKAJ.
 
Skratka
Leta 2010 je Hostelling International v svojo mrežo sprejel te tri hostle, ki so lahko dostopni, dobro upravljani ter ponujajo nastanitev in dejavnosti ki jih ob obisku Tihega oceana ne smete izpustiti.

Sorodni članki

Prijava