Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Verbania – teden tulipanov

Vsebina

Botanični vrtovi vile Taranto

Botanični vrtovi vile Taranto v Verbaniji med Intro in Pallanzo so svetovno znani po svoji lepoti in pestrosti rastlinskih vrst (okoli 20.000 na 16 hektarjih).

Vrtovi se prvič omenjajo leta 1931, ko jih je škotski kapitan Neil Byd McEacharn dobil v svojo posest (tedaj imenovano La Crocetta) od Marchionov Svetega Ilije. Odločen je bil, da bo posest spremenil v enega največjih botaničnih vrtov na svetu.

 
Kapitan McEacharn je vrtove podaril državi Italiji in prvič so bili odprti za javnost leta 1952.

Vendar pa vrtovi niso tako pomembni zgolj kot naravna dediščina, temveč kot harmonija lepote, kjer se angleški stil lepo staplja z italijanskimi elementi kot so kipi, fontane, ribniki, slapovi in podobno.

Od pomladi do jeseni organizirajo tudi veliko dogodkov, ki so vezani s cvetnimi obdobji rastlin. Tako je npr. v aprilu organiziran teden tulipanov, v juliju cvetoče dahlije in tako naprej.

Da bi proslavili odprtje, vam hostel Verbania ponuja posebno ponudbo za konec tedna: 2 noči v skupni sobi z zajtrkom (sobota in nedelja) + pijača za dobrodošlico + vstop v Vilo Tarato za dve osebi 54,00€.

 
VERBANIA – teden tulipanov

Teden tulipanov Verbania se prične v zadnjem tednu aprila.

Vrtove bodo poživeli tulipani in sicer s kar 80.000 cvetov ali popkov raznobarvnih cvetlic.

Ste vedeli, da beseda tulipan izvira iz turškega jezika? Pomeni klobuk, ali turban, saj jih je cvet po obliki spominjal na to pokrivalo za glavo.

Ti cvetovi so postali v Turčiji izjemno priljubljeni v času vladavine Sulejmana Veličastnega, ki je v 16. Stoletju želel kar vsepovsod posaditi tulipane.

Preko 65 različic bo obiskovalcu dalo pravo paleto barv, svetlobe in vonja. Na ogled bo tudi kraljica noči – črn tulipan ter velikan, s svojim 10cm velikim cvetom.

Sorodni članki

Prijava