Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Glenbrittle Youth Hostel - Škotska

Zgodovinski trenutek za hostel Glenbrittle  

Glenbrittle Youth Hostel je po temeljiti obnovi znova odprt! Enega izmed najstarejših hostlov v Škotski mreži smo prenovili v enega najudobnejših prenočišč ob samih gorah Cuillin.
Vsebina
Že več kot 70 let je hostel Glenbrittle na otočku Skye nudil prenočišče planincem in turistom. Izjemna lokacija te lesene stavbe norveškega stila, ki se nahaja pod vznožjem prekrasnega gorskega venca, ponuja obiskovalcem edinstvene občutke.
 
Nekoč je hostel imel trinadstropne postelje in klopce, na katerih ste lahko razpostavili svojo opremo ter si kaj skuhali po napornem dnevu v naravi. Notranjost je bila povsem lesena in ni bilo ne elektrike, ne vode, niti tušev ni bilo. Umivali ste se lahko le v hladni vodi in lavorjih. 
 
Za današnje obiskovalce se je marsikaj spremenilo, zlasti po zadnji obnovi. Hostel je dobil novo streho, s katero so se odpravile posledice hudih zim. Iz zapiskov vemo, da to ni bilo prvič, da se je streha poškodovala. Pravzaprav je kar celo streho odneslo že nekaj lep po začetku delovanja hostla v 1939, saj so bili naleti vetra tako močni, da streha, ki ni bila prilagojena vetrovom Skye, ni vzdržala.
 
Po obnovi strehe, pa so zgodaj letos tudi ostali mojstri prišli v hostel, da poskrbijo za vse ostale stvari. Tako so sedaj kopalnice mnogo boljše, s povečanim številom tušev, povsem novo kuhinjo in sprejemnico, kjer se lahko obiskovalci sprostijo in izmenjujejo zgodbe.
 
Da bi ohranili nekaj prvotnega vzdušja, smo obdržali dolge hrastove mize in klopi, ki sedaj služijo kot pohištvo v jedilnici. Za dober spanec pa poskrbijo manjše sobe z več zasebnosti in udobja ter čvrste nadstropne postelje, ob katerih imate lučke, police za telefon in budilko, ipd. Na voljo pa vam je tudi prostor za shranjevanje stvari - omarice, ki se zaklepajo, ali pa shrambe pod posteljo.
 
Frauke Dohrmann, vodja Skye Group, pravi: “Naslednje leto bo hostel Glenbrittle praznoval 75 let in letošnji obnovi se že veselimo gostov, ki bodo prišli za to častitljivo obletnico.” 
 
Za več informacij ali rezervacijo pojdite na: www.hostellingscotland.com.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava