Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zares veliki „B“

Vsebina
Zakaj morate preprosto obiskati Berlin?

Po izvedeni anketi so turisti izbrali Berlin kot najbolj priljubljeno mesto Nemčije. Kje leži njegova skrivnost?

Od ponovne združitve Nemčij je Berlin razvil poslovalnice, nakupovalne centre in hotele, razcvet pa sta doživela tudi umetnost in kultura, tako da je Berlin resnično znova postal prava prestolnica. Parlament sedaj zaseda v stavbi Reichstag, ki je največja plenarna dvorana Evrope. Lahko rečemo, da je v trendu, lepa in urejena, navdihuje, spodbuja medkulturnost in je pred vsem mednarodnega značaja.



Ni, česar ni: najvišja stavba Nemčije (televizijski stolp), največja trgovska hiša na kontinentu (KaDeWe), največji splošni muzej na svetu (Museumsinsel). Ob vsem tem pa leži tukaj najdaljša svetovna galerija na prostem: ohranjenih je še 1,3km berlinskega zidu, ki je prepoln grafitov, ki pričajo o preteklosti in ga sedaj imenujemo East Side Gallery. V Berlinu se nahaja tudi edinstven muzej sodobne umetnosti smeti.

Ob dragih nakupovalnih centrih lahko obiskovalci najdejo tudi neštete majhne trgovinice, ali obiščejo bolšji sejem. Na razpolago je tudi veliko kavarn in pivnic, kakor tudi restavracij, ki ponujajo hrano s celega sveta. V čokoladnici lahko obiskovalci opazujejo kako se jim pripravlja njihova osebna čokolada, narejena po njihovem lastnem okusu. Ob partiji minigolfa pod črnimi lučmi pa se povezujejo umetnost in šport.



Vse znamenitosti lahko brez težav obiščete kadarkoli s pomočjo javnih prevoznih sredstev. Če se pa peljete z avtobusno linijo 100 pa boste hkrati videli tudi vse znamenitosti po zelo ugodni ceni. Če boste pogledali skozi okno, boste spoznali, kako zeleno je mesto, ki šteje preko 3,5 milijona prebivalcev. Lični parki so prave oaze miru, kjer med raznimi rečicami najdete svoj mir tako vi, kot majhne živali.

Tudi hostel Berlin International se nahaja v takšnem zelenem predelu, čeprav v samem centru mesta. Tukaj boste lahko srečali ljudi z vsega sveta, kakor se za pravo metropolo tudi spodobi. Posamični gostje se lahko udeležijo brezplačnih ogledov mesta vodenih v nemškem, angleškem ali španskem jeziku. Ali pa bi morda raje šli z ladjico po reki Spree? Seveda pa si lahko preprosto spočijete na hostelskem prostoru za piknik in pivnici, ki je odprta 24 ur na dan, in pretresate bogate vtise, ki jih je mesto pustilo na vas. No, za nekatere pa se šele tedaj prava zabava začne. Skavti nočnega žiljenja popeljejo goste hostla v najboljše klube in jim pokažejo skrivne kotičke nočnega življenja Berlina.

Skupno so v Berlinu trije hostli, a posebej umirjen in romantičen je hostel „Am Wannsee“, ki se nahaja na samem nabrežju velikega jezera.


Sorodni članki

Prijava