Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Svetovni dan mladih

Vsebina
Od 23. do 28. julija je Rio de Janeiro postal srce rimskokatoliške cerkve in sprejel je na tisoče vernikov, ki so prišli moliti skupaj s papežem Frančiškom na svetovni dan mladih. Na zgolj eni izmed maš na plaži Copacabana se je zbralo 3,8 milijona ljudi. Tekom tedna prireditev je Rio prejel 2 milijona turistov, ki so skupno zapravili 1,2 milijardi R$ (oz. okoli 520 $US). Med obiskovalci je bilo 355.000 registriranih romarjev. 220.000 jih je bilo iz raznih delov Brazilije, ostali pa so prišli iz 175 držav z vseh delov sveta. Od tega so kar 23.000 romarjev tvorili sosednji Argentinci, tem pa so sledili Američani (10.800) ter Čilenci (9.200). Iz Italije jih je prišlo kar 7.700. Vseh sedem hostlov v Riu je sprejelo romarje, kar je bila neverjetna izkušnja tako za upravnike kot za osebje.


Rodrigo Leporage, iz hostla Rio Rockers v Copacabani je oddal vseh 30 postelj samostojni skupini iz Fortaleza iz severovzhodne Brazilije.

"Ker so imeli hišo zase so bili zelo sproščeni. Vsi so bili nadvse vljudni in organizirani. To je bil odličen način, da se je hiša odprla novi ciljni skupini. Vse je Rio navdušil in tako so obljubili, da se še vrnejo," pravi Rodrigo, ki je dogodek ocenil kot uspešen za svojo obrt, vendar z nekaterimi zadržki: "Verjamem da je bil dogodek dober posel za Rio, vendar se je tudi pokazalo, da mora mesto izboljšati svojo organiziranost in infrastrukturo, da bi lahko gostilo velike dogodke."

V svoji analizi je Rodrigo govoril o težavah kot so pomanjkanje dobrega javnega prevoza, zaradi česar so romarji čakali v vrstah po več ur, samo da bi lahko prišli na vlak ali podzemno železnico.



Ari, iz hostla Cidade Maravilhosa v Gloriji, pravi da je bila zasedenost več kot pričakovana, kar je bila tudi dobra izkušnja v pripravah za velike dogodke, ki se bodo zvrstili v Riu – kot so svetovno prvenstvo v nogometu 2014 ter poletna olimpijada 2016.

"To je bil dober napovednik stvari, ki se bodo dogajale tekom prvenstva in olimpijade, kjer bodo prisotni mnogi obiskovalci s celega sveta, kot se je to zgodilo tekom dneva mladine. Edina razlika bo le razlog, da bodo tedaj prišli ljudje zaradi športa in ne religije."

Cidade Maravilhosa Hostel je sprejel 43 gostov, ki so prišli iz iste verske skupine in si vzeli sobe v Rio Rockers, kjer jih je Ari z veseljem sprejel.

"Ko so prvi člani vzpostavili stik s hostlom in dokler ni prišla celotna skupina, je bilo vse zelo veselo, vljudno in organizirano ter povsem posvečeno dogodku. To je bila odlična izkušnja z drugačno skupino kot običajno. Mislim, da je bilo to res dobro za turizem in nasploh za hostle, saj so zlasti hostli najprimernejše nočišče za mlade skupine romarjev."

Sorodni članki

Prijava