Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Festival kraškega kamna

Vsebina
Najbolj vroč letni čas se počasi poslavlja. Spočiti od poletnega poležavanja se počasi začnemo prepuščati aktivnostim in dobrotam, ki nam jih ponuja jesen. Na Krasu se v tem letnem času  narava obarva v številne pastelne barve, kulinariko pa obogati s številnimi plodovi. Aktivnostim v naravi se je tako, ko še temperature malce upadejo, kar težko upreti. Vsa ta pridih jeseni pa boste najbolje začutili v 400 let stari domačiji, ki je preurejena v Hostel Pliskovica. Tu si lahko izposodite tudi kolesa ter tako Kraško jesen doživite na rekreativen način.  



V Pliskovici bomo letos, prvič izpeljali Festival kamna. 2 dnevni pester program, ki bo potekal 21. in 22. septembra bo poskrbel, da kraške vasice nikakor ne boste zapustili ravnodušni. Glavna tema omenjenega festivala je vsekakor tekmovanje mladih v obvladovanju kamnoseških veščin. Poleg samega tekmovanja, pa se bo zvrstila še kopica aktivonisti, katerih rdeča nit je vsekaor eden in edini kraški kamen. 



Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, pa bo kot vedno poskrbel, da bomo v jesen zakorakali aktivno in v dobri formi. Že tradicionalno se bomo v oktobru, natančneje 12.10.2013 lahko po Krasu zapeljali s kolesom. 2 različni progi s prilgojenima težavnostnima  poskrbita, da se kolesarjenja lahko udeležijo tako ljubiteljski kolesarji, kot tudi tisti, ki so željni težjih podvigov in večjih višinskih razlik. Med kraškimi suhozidi, poraslimi s tisočerimi barvami, za ta delček Slovenije, tako zančilnega ruja je kolesarjenje še toliko bolj posebno doživetje.



Nikakor pa vas v tem letnem času ne bo razočaral obisk ene od kraških gostiln, osmic ali pa številnih kulinaričnih dogodkov, kjer vrhunski kuharski mojstri v tem letnem času tipičnim kraškim jedem pridihnjejo še bogate okuse jeseni. 

Dobrodošli v Pliskavico!

Sorodni članki

Prijava