Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10let - Blues festival-a

Vsebina
 
24. oktobra 2013, se bo v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami s koncertom izjemnega kitarista TIM-a MITCHELL-a začela deseta sezona mednarodnega Blues festivala »Postojnska jama«. V četrtkovih blues večerih se bo na odru Jamskega dvorca zvrstilo pet vrhunskih izvajalcev svetovne blues scene.
 
TIM MITCHELL BAND, 24.10.2013 (20.30)
Tim Mitchell, kot veliko blues glasbenikov, izhaja iz številčne družine, ki je živela z glasbo. Tako je že kot otrok nastopal v petnajstčlanski zasedbi The Famous Musical Mitchell. Kot multi-instrumentalist (igra namreč kitaro, bas in klaviature, ima pa tudi izreden glas) je postal iskan glasbenik. Igral je v skupini Stylistics, po izjemni izkušnji v skupini Harold Melvin and The Blue Notes pa je igral tudi z Jamesom Brownom, Javierjem Vargasom, Carlosom Santano, Duddyem Guyem in celo s Princem. Z lastno skupino pa je postavil v ospredje svoje petje in avtorstvo. Pevec, avtor, glasbenik v najširšem pomenu, na koncertih igra vse klasične instrumente blues skupin:  kitaro, bas, klaviature in za nameček še bobne.
 
 
MIKE WHEELER BAND, 6. 3. 2014 (20.30)
Mike Wheeler je doma iz Chicaga, zato ne preseneča, da je klasičen predstavnik čikaškega bluesa. Na odru je že od leta 1984 in, kot je značilno za takšne glasbenike, je leta preigral v številnih lokalnih skupinah, vrata do velikih imen pa mu je odprla turneja z Big Jamesom. Tako je kasneje sodeloval s Koko Taylor, Buddyem Guyem, B.B. Kingom, Shemekiao Copeland, Son Sealsom in drugimi. Njegova današnja skupina je prava bluesovska skupina štirih enakopravnih, močnih glasbenikov.
 
ERIC GALES BAND, 21.11.2013 (20.30)
Eric Gales je levo-roki blues kitarski fenomen mlajše generacije, že pri enajstih letih je zmagal na kitarskem tekmovanju v rodnem Memphisu, kasneje je ustanovil skupino Left Hand Band.  Leta 1994 je nastopil na 25. obletnici Woodstocka, kar ga je kot dvajsetletnika izstrelilo med velika imena. Pod vidnim vplivom Jimija Hendrixa je z novim tisočletjem stopil na samostojno pot. Izjemno produktiven glasbenik je od leta 2001 izdal že deset albumov, v ospredju produkcije njegovih albumov pa je vedno kitara. Tako je letošnja plošča Ghost Notes v celoti instrumentalna, zaigrana v postavi klasičnega blues tria.
 
 
GUITAR SHORTY & BAND, 3. 4. 2014 (20.30)
Guitar Shorty (David Kearney) spada med legende bluesa. Rojen je bil leta 1939 v Houstonu, mladost pa je preživel na Floridi. Že v času srednje šole je igral po glasbenih klubih. Ko je nastopal s skupino The Walter Johnson Band, so ga poimenovali Guitar Shorty in to umetniško ime se ga drži še danes. Igral je z Williejem Dixonom ter Guitar Slimom, T-Bone Walkerjem, Big Joe Turnerjem in tudi Little Richardom. Ker je bil v svaštvu z Jimijem Hendrixom, ga je ta pogosto v rani mladosti poslušal. Stalno igranje in nastopanje ga je pripeljalo tudi v stik z glasbeniki drugih zvrsti, tako je igral z Eagles, Steely Dan, zelo tesna prijatelja pa sta s Keb Mojem.
 
 
EDDY "THE CHIEF" CLEARWATER,  8. 05. 2014 (20.30) 
Rojen leta 1935 je Eddie vstopil na blues sceno v Chicago že v petdesetih letih, začel je po klubih, kjer igral z levo-rokima kitaristoma Otis Rushom in Magic Samom. Tudi sam je levo-rok, njegovo igranje je energično, polno malih trikov velikih mojstrov. S svojim močnim, gospel-ovskim glasom, nekaj časa je tudi bil član The Blind Boys Of Alabama, svoje igranje še nadgrajuje. Dandanes še vedno nastopa, njegovi koncerti so vrh čikaškega bluesa, so pogled v zgodovino bluesa in so vir, ki še vedno navdihuje nove generacije. Eddie je odličen zabavljač, ki na svojih živih nastopih dodobra ogreje publiko. Leta 2004 je bil nominiran za Grammy-a skupaj z Los Straitjackets za sodelovanje na albumu Rock 'N' Roll City.
 
 
Več informacij o samem festivalu najdete na spletni strani: www.postojna-blues.si
 
Kje lahko spite po ugodni ceni? 
 
Spite lahko v Youth Hostlu Proteus, ki se nahaja v centru Postojne. Hostel je 500 m od glavne avtobusne postaje 1,5 km od železniške postaje, 800 m od Postojnske jame, 7 km od Predjamskega gradu in le 50 m od lokalne avtobusne postaje (lokalni avtobus je v Postojni zastonj). Sobe v hostlu Proteus Postojna so dve in triposteljne s skupnimi sanitarnimi prostori. Gostje lahko poleg nočitve naročijo tudi zajtrk. Od ponedeljka do petka je vedno možen tudi polni penzion (po vnaprejšnji najavi pa tudi ob koncu tedna). Youth Hostel je odprt vse dni v letu, 24 ur na dan. V avli hostla je brezplačni dostop do interneta, gostje pa lahko uporabljajo tudi čajno kuhinjo za pripravo toplih napitkov in jedi.
 
 
Vabljeni v Postojno, kjer si polega festivala lahko ogledate tudi svetovno znano Postojnsko jamo in Predjamski grad, ki ga ne smete spregledati. 

Sorodni članki

Prijava