Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

PORTA B

Vsebina

Po poteh dediščine območja občin Celje, Laško, Štore in Vojnik je lahko nepozabna dogodivščina za vse, ki radi raziskujete naravo in njene bisere. Poti, ki jih je možno prehoditi z nahrbtnikom, prevoziti s kolesom ali z avtomobilom ter preleteti z jadralnim padalom, zmajem, balonom ali ultra lahkim letalom, vodijo čez travnate poljane, gozdove, jezera ter seveda tudi po modernejših prometnih poteh in nad njimi. Tako lahko izbirate med mrežo kolesarskih poti, poti med vinogradi, gozdnih in turističnih poti.

Za pokušino naj omenimo le delček tistega, kar lahko doživite pri nas. S kolesom ali peš se lahko podate na vse okoliške hribe: od Celjske koče, Svetine, Šmohorja, Huma nad Laškim, Črešnjice, Lisca ... Priljubljene vzletniške poti za tiste, ki si raje naravo ogledajo skozi ptičjo perspektivo, so Šmohor, Lisca, Konjiška gora, Malič idr. Če pa vam zadiši vinska trta, se lahko podate čez vinogradniške poti v Črešnjicah in mimo rojstnega doma mame Antona Martina Slomška.

Če vam je blizu zgodovinsko dogajanje in z njo povezane znamenite osebnosti in junaki, se lahko podate na »lov« za njimi in na poti na Svetino morda srečate svetovno popotnico Almo Karlin, spoznate pot osvoboditve zapornikov Starega piskra, pestro zgodovino grofov Celjskih in tragično ljubezensko zgodbo Friderika in Veronike Deseniške ali pa se podate po poti na celjski Stari grad, kjer je nekoč hodil največji slovenski krajinar – fotograf Josip Pelikan …

 
Skratka, kamor koli se podate, vedno kaj zanimivega vidite, spoznate in doživite. Naj omenim še pestro gostinsko ponudbo okoliških kmetov in pridelovalcev domače hrane in izdelkov, ki prepričajo še tako zahteven okus.

Vse obstoječe poti bomo na Zavodu PORTA B Celje v sklopu projekta Po poteh dediščine znotraj LAS Društvo Raznolikost podeželja do konca leta 2010 nadgradili s primernimi označbami, jim dali vsebino, jih povezali v zgodbo ter prilagodili različnim prevoznim sredstvom. Obstoječim potem bomo dodali še nove ter tako gostom in ljubiteljem narave ponudili nepozabna učna doživetja.

 
Več si lahko ogledate na straneh TIC-a (Celje in Laško), turistično-kulturnih društev občin ali pa kontaktirate zavod PORTA B za izdelavo individualne ture. Vabljeni na našo spletno staran www.portab.si.

Sorodni članki

Prijava