Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Hostli za skupine v Sloveniji

Vsebina
Iščete primerno lokacijo za namestitev vaše skupine? Zakaj se nebi odločili za Slovenske Youth Hostle, ki so znani po visoki kakovosti med tujimi popotniki. "Nasploh sva bila navdušena nad standardom HI Hostlov v Sloveniji. Osebje je bilo prijetno. HI je vedno znak za odlične standarde hostlov, kar se je izkazalo za resnično tudi skozi najino potovanje. Zanimivo je videti različne tipe hostlov, ki so pod dežnikom krovne organizacije. Veliko raznolikih možnosti skriva HI Slovenija." sta za spletni časopis Globetrotter povedala Američana Tyler in Carolyn, ki sta v treh mesecih prekolesarila kar celo Slovenijo.
 
 
Tokrat vam predstavljamo 6 Slovenskih hostlov, ki so odlična izbira za skupine, saj delujejo bodisi znotraj mladinskega centra ali v sklopu dijaškega doma. Dijaški domovi se predvsem lahko pohvalijo z njihovo domačnostjo, saj so že vrsto let odgovorni, da se njihovi dijaki v času bivanja počutijo kot doma. Vsega tega so deležni tudi popotniki saj jim praktično nudijo vse, od udobne postelje, čistih sanitarij, varnosti in seveda domače hrane, ki jo pripravljajo tamkajšnje domače kuharice. Skupine pa bodo imele možnost uporabe skupnih prostorov in učilnic, ki so idealne za izvedbo vseh vrst aktivnosti. Sem spada Hostel Radenci, ki je odločno izhodišče za odkrivanje lepot Pomurja in pa Hostel Črnomelj v Beli krajini. 
 
 
Ostanejo nam še hostli, ki pa delujejo znotraj mladinskih centrov in so več kot odlična izbira za skupine. Zagotavljajo prostore za druženje, ustvarjanje in dostop do opreme in storitev, ki jo posamezna skupina potrebuje za uspešno izvedbo srečanja. Na voljo imate klubske prostore, brezplačen dostop do spleta, prireditvene prostore, računalniške sobe, glasbene in multimedijske prostore, prostore za športne aktivnosti, večnamenske prostore za različna srečanja, predavanja in delavnice. Tako vas vabimo na Kras znanem po ugodni klimi čez vse leto, kjer vas pričakuje hostel Ajdovščina. Obiščete lahko staro rudarsko mesto in se namestite v hostlu Trbovlje. Vse ljubitelje večjih mest pa vabimo v hostel Celje v samem centru mesta in v hostel Pekarna, ki se nahaja v neposredni bližini centra mesta Maribor. 
 
1. Youth Hostel Celje
Hostel Celje se nahaja ob robu starega mestnega jedra Celja v na novo obnovljeni zgodovinski stavbi v neposredni bližini železniške in avtobusne postaje. Na razpolago je 11 tematsko urejenih sob, ki so jih opremili lokalni umetniki. Hostel je del mladinskega centra, ki vsebuje tudi kavarno, seminarsko dvorano ter številne možnosti za družabne in športne igre. Na razpolago je 42 ležišč v 11 različnih sobah: 2 enoposteljni sobi (lasten tuš in umivalnik), 5 dvoposteljnih sob (lasten tuš in umivalnik), 4 sobe s skupnimi ležišči za 6-8 oseb. V srednji etaži je na voljo skupna kopalnica z ločenimi stranišči, skupen družabni prostor s popolnoma opremljeno kuhinjo ter poseben prostor s pralnim in sušilnim strojem. Vse sobe so opremljene z umivalnikom in omaricami s ključi.
 
 
1. Youth Hostel Radenci
Hostel Radenci razpolaga s 60 sobami. Večina je dvoposteljnih, nekaj sob pa je tudi triposteljnih. Sanitarije so skupne za 4 oz. 6 sob. Gostom so na voljo: fitnes, zunanje igrišče, multimedijske učilnice za večje in manjše skupine ter večnamenska dvorana z odrom za kulturne prireditve, seminarje in druga družabna srečanja. Za rekreacijo organizirajo najem športne dvorane pri šoli, rafting po Muri in tudi kopanje v Zdravilišču Radenci. Ob urejenih sobah imajo gostje možnost zajtrka, kosila, malice in večerje. Sprejemajo skupine do 100 oseb.
 
 
2. Youth Hostel Ajdovščina
Hostel Ajdovščina se nahaja v Športnem parku Pale na obrobju mesta, le nekaj minut hoje od centra mesta. Hostel razpolaga skupno s 50 ležišči; s tremi 4 posteljnimi sobami, eno 6 posteljno sobo, eno 8 posteljno sobo in največjo sobo s 24 ležišči, kjer so ležišča razporejena tako, da ima vsak še zmerom veliko mero zasebnosti. V hostlu Ajdovščina so dobrodošli predvsem organizatorji konferenc, prireditev, razstav ali družabnih srečanj, saj objekt med drugim vsebuje tehnično opremljeno koncertno in konferenčno dvorano, galerijo, večnamensko sobo, učilnico, priročen prireditveni prostor z odrom na prostem. Poleg vsega naštetega pa v sodelovanju z zunanjimi partnerji hostel nudi popuste pri obisku zunanjega in notranjega bazena, savn, fitnes kluba, teniškega igrišča ter izposoje koles.
 
 
3. Youth Hostel Pekarna
Hostel Pekarna je v celoti prenovljen in sodobno zasnovan. Ponuja namestitev v sedmih štiriposteljnih sobah s kopalnicami, dostopnimi preko širokega bivalnega hodnika, namenjenega druženju, posedanju in prehodu na leseno teraso. Mansarda je urejena kot rezidenčni center. Gostje lahko izbirajo med sodobno opremljenimi apartmaji ali garsonjerami s svojo kuhinjo in kopalnico. Kapaciteta ležišč v Hostlu Pekarna je 61 ležišč. Za ogled Maribora, njegovih znamenitosti in okolice je gostom hostla na voljo izposoja koles.
 
 
4. Youth Hostel Črnomelj 
Hostel Črnomelj se nahaja v središču mesta, v bližini avtobusne in železniške postaje. Hostel lahko sprejme do 30 oseb skozi vse leto, v času šolskih počitnic in med vikendi pa tudi do 70 oseb. Kuhinja obratuje, če je v Hostlu vsaj 10 interesentov za hrano, v času šole pa med tednom vsak dan. Gostje imajo na voljo kolesarnico, multimedijsko sobo za 35 oseb, jedilnico za 50 oseb, plesno sobo, namizni tenis, brezplačno spletno povezavo v celotni stavbi ter pralni in sušilni stroj. Sobe so opremljene za 3 osebe, nekatere imajo tudi 3 dodatna ležišča, opremljene so s sodobnim pohištvom, v stavbi je tudi klima za prijetno poletno ohladitev. Kopalnice so skupne. Na voljo so  3 apartmaji z lastno kopalnico, kuhinjo in klimo. Gostom je na voljo souporaba kuhinje v prvem in drugem nadstropju.
 
 
5. Youth Hostel Trbovlje
Hostel Trbovlje razpolaga s 24-imi posteljami, ki so razporejene po dormitoriju, apartmajih in dvoposteljnih sobah. Vse sobe imajo svojo kopalnico in brezplačen wi-fi. V hostlu je tudi kuhinja z jedilnico, kjer se strežejo zajtrki, gostje pa lahko kuhinjo uporabljajo za pripravo ostalih obrokov. Na voljo je dvorana z odrom, kjer se izvajajo koncerti, razstave in pa delavnice ter kavarna. Možna je izposoja koles. V hostlu je na voljo tudi Turistično informacijski center Zasavje, ki gostom in drugim obiskovalcem organizira izlete, nudi splošne informacije in brezplačen promocijski material. V neposredni bližini se nahaja trafika, trgovine, kino dvorana, gledališče, muzej, restavracija, avtobusna postaja, stadion, košarkaško in odbojkarsko igrišče.
 

Sorodni članki

Prijava