Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dobrodošli v Hamburg

Vsebina
Hamburg, pomorsko metropolo z živahno sceno!

Metropola, živahna scena in pomorsko vzdušje – vse to označuje drugo največje nemško mesto Hamburg. Mesto se nahaja ob reki Elbi ter ponuja po nekaj za vsakogar, zlasti pa za mlade, ki želijo po ugodnih cenah doživeti čim več.



Najboljše izhodišče za raziskovanje Hamburga je Youth Hostel »Auf dem Stintfang«, ki se nahaja takoj ob valobranih. Pogled iz panoramske sprejemnice, obrnjene proti pristanišču, je poln vlažnih kapljic! Zgodovinske jadrnice so zasidrane s te in velike kontejnerske ladje, ki so prispele z vseh konceh sveta, z one strani. Mogoče pa je videti tudi ogromne potniške ladje za križarjenja. Kaj pa pravite na pristaniški ogled s kapetanom Prüssem? Takoj zraven boste našli ikonično četrt St. Pauli ter center s cerkvijo Michaelis, kakor tudi mnoge luksuzne butike na Mönckebergstraße, ki je le nedaleč stran.

Kdorkoli obišče Hambur preprosto mora obiskati Reeperbahn ter videti njihove erotične nočne klube. Ta del mesta je barvit, glasen in polen dogodkov. Na stranpoteh boste videli klube in pivnice: “Hamburger Berg”, “Barbarabar”, “Nachtlager” in “Rosis Bar,” da naštejemo le nekatere izmed priljubljenih klubov za mlade. V tukajšnjih klubih so imeli nastope v živo že Beatlesi. Zlasti pa je po svojih pivnicah, klubih in restavracijah znan predel “Schanze” (Schanzenviertel). Zelo zanimiva izkušnja pa je tudi ribja tržnica, pa čeprav morate zgodaj vstati. Ogleda pa je vreden tudi zgodovinski predel skladišč in tamkajšnje opečnate stavbe, miniaturni svet čudes ter hamburške ječe, ki veljajo za kotiček groze.


Naslednji Youth Hostel v Hamburgu se imenuje »Horner Rennbahn« in je pravkar pričel obratovati s polno paro. Z verande imate odličen pogled na mesto, katerega center je oddaljen le pet tramvajskih postaj. Brez težav pridete do vseh zanimivosti z javnim transportom. Oba že omenjena hostla nudita gostom možnosti vozovnic za ogled pristanišča, miniaturnega sveta čudes ter hamburških ječ, kakor tudi muzeja čokolade in vozovnice za javni promet ter oglede mesta.

“Hamburger Dom” je največji javni festival severne Nemčije. Trikrat na leto lahko okusite zabavo, nostalgijo in adrenalin. “Hamburger Dom” ponuja raznovrstne stojnice, nostalgične vrtiljake ter visokotehnološke vožnje. Tako domačini kot obiskovalci lahko uživajo v trikilometrskem Domu, ki lahko ponudi zares zanimive in vznemirljive izkušnje.

Romantikom bodo všeč vrtiljaki s konji, ljubitelji iluzij bodo našli marsikatero stojnico s predstavo, adrenalinski privrženci pa boste lahko preizkusili najrazličnejše vožnje. Na voljo pa bo tudi izvrstna hrana od najpreprostejših poslastic pa vse do gurmanskih menijev za zahtevne.



Hamburg je bil dolgo znan po svojih tržnicah s hrano – ribja tržnica je primer, ki se je uveljavila tudi drugod po svetu. Seveda pa je drugo največje nemško mesto zelo dobro opremljeno tudi za božični sejem! Konec novembra ter začetek decembra se pričnejo v mestu zbirati obiskovalci. Z vsega sveta prihajajo ljudje videti, kakšna je ponudba na božičnem sejmu, kjer nikakor ne smete spregledati kuhanega vina ter barvitih okraskov. Osrednji sejem se odvija pred mestno hišo, kjer je postavljeno tudi veliko božično drevo.

Na voljo pa so tudi raznoliki drugi sejmi, ki se odvijajo po vsem mestu. Primer je lahko festival Santa Pauli, ki se odvija na območju rdečih svetilk v okolici Reeperbahna, ki ponuja neverjetno kombinacijo prvega svetovnega erotičnega božičnega sejma. Trži se pod imenom najbolj pohotnega božičnega sejma v mestu.



357 postelj, vse sobe z lastnim tušem in WC-jem, internet v sprejemnici, bistro, pogled na pristanišče, odprt 24 ur na dan, 1km oddaljen od centra.


412 postelj, večina sob ima lastne tuše in WC, bistro, odprt 24 ur na dan, 6km oddaljen od centra mesta

Sorodni članki

Prijava