Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

SMRIS - Slovenska mreža razvoja raziskovalnih vrednot mladih

Popotniško združenje Slovenije sodeluje kot konzorcijski partner v projektu SM-RIS, ki ga izvaja Evropski Kulturni in Tehnološki Center Maribor.

Glavni cilj projekta je skozi eksperimentalno, znanstveno in umetniško izražanje opozoriti strokovno in širšo javnost na pomen aktivne vloge mladih za kvalitetnejšo prihodnost. Prav tako projekt kliče k podpori svobodne ustvarjalnosti in inovativnosti mladih, ki na tak način učinkovito prispevajo k trajnostnem razvoju in oblikovanju kreativnih okolij ter samo-realizaciji pogosto skritih talentov mladih.
 
Preko projekta se hkrati prispeva k večji vlogi mladinskih organizacij in njihovo sodelovanje s šolami in drugimi strokovnimi organizacijami na polju raziskovalne dejavnosti mladih, da uvajajo nove, inovativne, nekoliko bolj fleksibilne, povezovalne vsebine in didaktična orodja, ki se nanašajo na raziskovalno dejavnost mladih in na promocijo znanosti.

Skozi projekt se uvajajo nove metode dela, ki mlade pritegnejo z radovednim, sproščenim, delno tudi zabavnim spoznavanjem znanosti in raziskovalnega dela.

S tem je omogočeno uvajanje novega načina dela z mladimi v mladinskih, šolskih in v drugih okoljih, saj jim je omogočamo, da izražajo lastne poglede, ideje in sistemske rešitve, ki na prvi pogled nujno ne kažejo kakšnih posebnosti.

Dolgoročno z novimi pedagoško-didaktičnimi pristopi se mlade spodbuja k razmišljanju, samostojnosti, spoštovanju različnosti in združevanju v okviru raziskovalnih, znanstvenih in znanstveno-umetniških vsebin.

Dolgoročni in trajnostni namen projekta mladinske raziskovalne mreže »SM-RIS« je oblikovati kreativno okolje, ki bo mlade iz urbanih in podeželskih okolij spodbujalo k kreativnosti, zgodnji raziskovalni dejavnosti in ustvarjanju inovativnih rešitev v lastnem okolju ter krepitvi simbolnega interdisciplinarnega povezovanja različnih ved z znanostjo ter prispevek k razvoju ključnih kompetenc in trajnostnem razvoju na lokalni, regionalni, nacionalni in EU ravni.

Več o projektu: www.smris.eu

 
"Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete:"Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja"; prednostne usmeritve »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja."