Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

11 dnevni pohod na Himalajo

Popotniško združenje Slovenije organizira 11 dnevni pohod na Himalajo v sodelovanju z Youth Hostel Association of India.

Pohod bo potekal od 15.5. do 25.5.2012.

Popotniško združenje Slovenije v sodelovanju z Hostelling International Indija organizira 11 dnevni  pohod na Himalajo. Gre za projekt indijsko-slovenskega sodelovanja, kjer se bo skupina Indijcev in Slovencev za nekaj dni skupaj podala proti strehi sveta na Himalajo. Vsi ljubitelji potovanja in pohodništva ste lepo vabljeni, da se pridružite 50 osebam, ki se bodo podali na pot nepozabnih izkušenj, saj Himalaja že od nekdaj privablja razne popotnike, alpiniste, pohodnike, mislece, ljudi, ki si želijo stika z naravo, naravnim morda nadnaravnim, opojnim in čudežnim. To je idealna priložnost, da doživite košček himalajskega in s tem tudi indijskega pridiha, spoznate nove ljudi in novo kulturo.

Za razliko od skoraj nedosegljivih cen turističnih agencij, boste lahko na 11 dnevnem trekingu sodelovali že s prispevkom v višini 165 EUR in seveda lastno letalsko vozovnico do Delhija, ki pa stane že od 410 EUR naprej (iz Benetk) ali 635 EUR (iz Ljubljane).

Tako boste lahko spoznali Himalajo in del Indije že za manj kot tisoč evrov, seveda ob skrbno pripravljenem načrtu potovanja.

Ob tem želimo poudariti, da v primeru trekinga na Himalajo ne gre za turistični aranžma ampak je to rezultat tradicionalno dobrega sodelovanja med Slovenijo in Indijo na področju mladinskega popotništva, Popotniško združenje Slovenije pa bo tistim, ki se na pot podajo, pomagala z nasveti, ena izmed prostovoljk združenja, ki skrbi za sodelovanje z Indijo pa se bo trekinga tudi udeležila in tako v slovenskem jeziku pomagala tistim, ki jim to predstavlja morda prvo tako dolgo potovanje.

Več o odpravi si lahko preberete TUKAJ ali pa nam pišete na himalaja@youth-hostel.si !