Youth Hostel murka

V osrčju Triglavskega nacionalnega parka v Bohinju, z nadmorsko višino 1535m leži gora Vogel. Hostel Murka je ena izmed koč alpske vasice.

V hostlu je 46 ležišč in lokacija vam omogoča, da se lahko odsmučate iz postelje, saj se nahaja ob samem smučišču.

Ponuja dvo- ali štiri-posteljne sobe, s tekočo vodo v vsaki sobi in sanitarnimi prostori v vsakem nadstropju, vendar ni kuhinje.

 
 
Tja lahko pridete z gondolo, ki pelje s spodnje postaje vsake pol ure. Avtobusne povezave z Ljubljano so zelo dobre in najbližja avtobusna postaja je le 200m od spodnje postaje žičnice. Najbližja železniška postaja je 10km oddaljena postaja Bohinjska Bistrica in najbližje letališče je mednarodno ljubljansko letališče v le 60km oddaljenem kraju Brnik.
 
 

V bližini hostla si lahko izposodite tudi opremo za zimske športe, ter se prijavite na učne ure smučanja ali bordanja.

Za popolni užitek vas bomo razvajali v koči MERJASEC, uživali pa boste lahko v prekrasnem razgledu, sončni terasi, domači hrani in dodatnih aktivnostih.

 
 
Hostel je odprt celo leto, razen nekaj dni v oktobru in novembru. Ponuja različne načine, kako aktivno preživeti prosti čas: smučanje, tek na smučeh, pohodništvo, paragliding ali preprosto uživanje gorskega zrake. Po aktivnem dnevu pa se lahko sprostite še v savni s panoramskim pogledom na Julijce.

Prijava