Kaj početi v Kopenhagnu

Pet stvari, ki jih lahko v decembru v Kopenhagnu

Izkusite božične tržnice
Ulice Kopenhagna oživijo, ko se odprejo božične tržnice. So v vsakem kotičku mesta in na njih prodajajo božične dekoracije, darila, kape, šale, rokavice in vse vrste okusnih zimskih priboljškov, kot so danske palačinke (æbleskiver), kuhano vino (gløgg), danske piškote, pražene mandlje in druge specialitete.


Obiščite Tivoli
Tivoli zabaviščni park bo vas to leto zabaval z lučkami, tržnicami, nastopi in predstavami.  Zanimivosti so: pravljični vrt, zmešan kabaret, parade, festivali ognjemetov in priložnost, da vidite park preobražen v zimsko pravljico.


Oglejte si lučke
Pozimi se hitro stemni, zato lučke okrašujejo ulice in dajejo odlično vzdušje za nakupovanje, izlete in druženje z družino in prijatelji. 


Nakupujte 
Nakupovanje v Kopenhagnu med zimsko sezono je unikatna izkušnja, saj je tukaj veliko trgovin za vaš nakupovalni užitek. Največja nakupovalna centra sta Ilum in Magasin, ki ponujata lokalne in tuje trgovine. Ulica Strøget ima veliko majhnih butikov in verig z ugodnimi cenami za praznike.


Pojdite v živalski vrt
Copenhagen ZOO je odprt čez vso leto, a zdaj lahko obiščete več kot 3000 vrst živali, ki se pripravljajo na zimo. Oglejte si snežne sove v njihovem novem domu med polarnimi medvedi in otroškim igriščem. Nova pridobitev so štirje vombati, ki so, skupaj s tasmanskimi vragi, odlična zabava za mlade in mlade po srcu. Prinesite svoje fotoaparate in zajemite vašo nepozabno živalsko dogodivščino. 


Izberite vašo nastanitev, ko obiščete Kopenhagen in uživajte v tej unikatni praznični atmosferi.