Bergen Hostli

Hostel Bergen – Norveška – Hosteling International 

Bergen je drugo največje mesto v Norveški in je ena izmed najbolj popularnih destinacij za ogled fjordov. Korenine mesta segajo v leto 1070 in čeprav je mesto že nekajkrat uničil požar, se še vedno najdejo ostanki njegovih začetkov. Glavni med njimi je staro pristanišče Bryggen, ki je na UNESCO-vem seznamu kulturne dediščine. Če zaidete malo iz mesta se boste znašli na prelepi in slikoviti pokrajini, ki je perfektna za pohode in sprehode.


Bergen; Credit -  Business Region Bergen

BIVANJE V BERGENU 

Med vašim obiskom vam priporočamo bivanje v Hostlu Montana Bergen - Norway

Naslov: Johan Blyttsvei 30
Telefon: +47 55208070

Več informacij o hostlih v Bergenu in spletno rezervacijo lahko opravite tukaj: Bergen Hostels
Za dodatne informacije o HI Hostlih v Norveški obiščite spletno stran Hostellig International: Norway Hostels
STVARI ZA POČETI IN VIDETI V BERGENU
Bergen ima veliko lepih znamenitosti, ki so podobne Evropskim mestom, vendar imate za povrh tega še prijetno sproščeno atmosfero in kulturno okolico po kateri so znana Norveška mesta. Bryggen na severni strani zaliva je prelep primer, kako so zgledale stavbe v  Bergenu preden so ga zajeli uničujoči požari. Stopite med stavbe, ki so na UNESCO-vem seznamu kulturne dediščine in si poglejte kako bi naj zgledal Bergen med srednjim vekom. Mimo Bryggen-a se nahaja trdnjava Bergenhus, ki je najstarejša in najbolje ohranjena trdnjava na Norveškem, kjer je včasih bil kraljev prestol. Trdnjava sega nazaj v 1270-ta.

Center Bergena je kjer boste našli večino znamenitosti kot so Umetniški muzej Bergena z veliko zbirko renesančne in moderne umetnosti in eno izmed največjih zbirk v nordijskih državah.  Bolnica Sv. Jørgen, ki je tudi muzej gobavosti, datira v 18. stoletje in pripoveduje zgodbo te grozne bolezni, ter kako je potekalo delo v bolnici v tistem času. Južno od centra mesta se nahaja Gamlehaugen, prelepa stavba zgrajena v stilu gradu in bivši dom Christiana Michelsena, nekdanjega premiera, ki je pomagal pri mirovni odcepitvi Norveške od  Švedske nadvlade v letu 1905. Malo ven iz centra mesta najdemo Troldhaugen, nekdanji dom znanega Norveškega pesnika Edvarda Griega. 

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V BERGENU 
Bergen ima veliko prostorov za prehranjevanje. Vredno se je sprehoditi iz centra mesta, kjer lahko najdete kakšen bar ali restavracijo po vašem okusu. Lokalna Norveška hrana je zelo hranljiva in poceni. Priljubljene jedi so Bergenska riba in »raspeballer« - domači krompirjevi cmoki postreženi s slanim mesom in pirejem iz repe. Bergen ima veliko barov in klubov, ki se ne oživijo pred 1:00 in streženje alkohola se konča ob 3:00.

PREMIKANJE PO BERGENU
Ena izmed najboljših opcij za raziskovanje Bergena je peš, to velja še posebej za center mesta, ki ga je možno pregledati v kratkem času. Vožnja je nezaželena v centru mesta z veliko nizkimi omejitvami in enosmernimi ulicami. Javni prevoz je dober in domačini, ter vozniki avtobusov, vam bodo z veseljem pomagali če potrebujete pomoč.