Frankfurt Hostli 2

Hostel Frankfurt – Nemčija – Hosteling International 
 
Frankfurt je največje mesto v deželi Hesse in poslovno središče Nemčije, kjer se nahajata sedeža Evropske Centralne Banke in Nemške borze v modernem mestnem središču. Čeprav je Frankfurt moderno mesto, še vedno ostaja zvesto svoji zgodovini z prelepimi ulicami iz 19. stoletja, parki in zgodovinskimi trgi, kot na primer Römer trg, na katerem stavbe segajo nazaj vse do 14. stoletja.
 
 
BIVANJE V FRANKFURTU 
 
Več informacij o hostlih v Frankfurtu in spletno rezervacijo lahko opravite tukaj: Frankfurt hostels
Za dodatne informacije o HI Hostlih v Nemčiji obiščite spletno stran Hostellig International: Germany hostels
 
STVARI ZA POČETI IN VIDETI V FRANKFURTU
Če iščete stari center Frankfurta se morate oglasiti na Römer trgu. Je star zgodovinski trg, z veliko arhitekturnimi poslasticami, kot na primer Alte Nikolaikirche iz 12. stoletja in ostanki rimske naselbine. Katedrala Sv. Bartholomeja je glavna gotska katedrala v mestu in popularna turistična destinacija, zgrajena v 14.st. V tej katedrali so bili med 16. in 18. stoletjem okronani vladarji Svetega Rimskega Imperija.
 
Zelene površine in parki, ki potekajo ob reki Main, ki se vijuga skozi mesto, so priljubljena destinacija za turiste med poletnimi meseci, kot so tudi bari in restavracije kjer se lahko sprostite in uživate v prelepi atmosferi. Frankfurt ima velik izbor muzejev, katerih večina je strpanih v okrožju Museumsufer.  Muzej Nemške arhitekture se nahaja tukaj, kjer lahko najdemo vse  od prastare ute pa vse do najnovejšega nebotičnika. Prav tako zanimiv muzej je naravoslovni muzej Seckenberg z razstavami različnih rastlin, živali in mineralov, kot tudi zelo popularne razstave dinozavrih fosilov.
 
Frankfurt je znan po svojih sejmih, kateri bi se naj tukaj odvijali vse od leta 1160. Messe Frankfurt je eden izmed največjih sejemskih prostorov na svetu, na katerem bo skoraj vedno  kak zanimiv sejem za obiskat.
 
HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V FRANKFURTU
Dobre restavracije se lahko najdejo po celem mestu. Eno izmed boljših področij za prehranjevanje je t.i. Fressgass, ki v dobesednem prevodu pomeni prehranjevalna ulica. Če ste tukaj med majem in junijem se lahko oglasite na Fressgass Fest, ki je festival na odprtem z živo glasbo in stojnicami s hrano. Frankfurt ima veliko možnosti za nastanitev, vendar je vredno povprašati za cene preden potujete, saj le te  zelo narastejo v času velikih sejmov.
 
PREMIKANJE PO FRANKFURTU
Frankfurt je odlično mesto za raziskovat s kolesom, saj ima ogromno kolesarskih poti in koles na izposojo, ki so večinoma pobarvani na rdeče-belo. Mesto ima prav tako obsežno omrežje javnega prevoza, ki vključuje tramvaje, avtobuse in podzemno železnico. Karte lahko kupite na avtomatih, ki jih lahko najdete na vsakem postajališču in so takoj vnovčljive.