San Francisco Hosteli

San Francisco Hostel - ZDA - Hostelling International

San Francisco je mesto znano po mostu Golden Gate Bridge, tramvajih in Kitajski četrti. Kalifornijska zlata mrzlica leta 1848 je kriva za nagel porast prebivalstva in danes ‘San Fran’ predstavlja priljubljeno mednarodno turistično točko, kjer ljudje želijo videti znamenitosti kot so Alcatraz, Konzervatorij cvetlic in občutiti prepleteno mešanico zgodovine, viktorianskega obdobja in sodobne arhitekture.

 
Bivanje v San Franciscu

Mi vam priporočamo HI San Fancisco Downtown hostel, ki se nahaja v turističnem delu mesta z restavracijami, pivnicami, gledališči, muzeji, trgovinami in kitajsko četrtjo. Hostel je del hotela, ki je bil prenovljen in nudi zasebne sobe ali skupinska ležišča ter ponuja tudi družinske sobe, tako da lahko poskrbi za skupine obiskovalcev. Posteljnina, davki in zajtrk so vključeni v ceno; na razpolago pa so vam kuhinja, internte, TV in skupna soba, pralnica, shramba za prtljago in potovalna agencija.

Naslov: 312 Mason St. Union Square, San Francisco CA 9410 Tel: 1-415-788-5604 Email: SFDowntown@hiusa.org

Več informacij o hostlu, fotografije, ocene in dostopnost:

Rezervirajte preko spleta, ali pa si zgolj oglejte naš hostel, na tej povezavi: Hostli v San Francisco
Da bi izvedeli več o HI Hostels v ZDA obiščite spletno stran Hostelling International, ali kliknite tukaj: USA Hostli
 
Kaj početi in videti v San Franciscu

Most Golden Gate Bridge je viseč most, ki drži preko zaliva zlatih vrat, mesta, kjer se zaliv San Franciska odpira v Pacifiški ocean. Razglašen je bil za enega izmed sodobnih svetovnih čudes, ki jih je razglasilo ameriško društvo gradbenih inženirjev. Turistični vodič Frommers je razglasil Golden Gate Bridge za verjetno najlepši most na svetu – zagotovo pa najbolj fotografiran most na svetu.

Otok Alcatraz se nahaja v zalivu San Francisca, kakšne 3 kilometre od obale in mu pogosto pravijo kar The Rock. Majhen otok je najbolj poznan po državnem zaporu, kjer so bili najbolj zloglasni ujetniki ZDA, kot so Al Capone, Robert Franklin Stroud (Birdman of Alcatraz) in George "Machine Gun" Kelly. Danes je to zgodovinska znamenitost, ki jo je moč obiskati. Na otok pridete z ladjico, ki vozi s pomola 33 v bližini Fisherman's Wharfa v San Franciscu.

Prehranjevanje v San Franciscu

San Francisco je svetovno znan kot prestolnica restavracij ZDA, kjer nudijo najboljšo hrano s celega sveta, pripravljeno s svežimi doma pridelanimi sestavinami. Dve vrsti kuhinje pa vseeno prevladujeta, ki ju morate poskusiti: Azijska (zlasti v kitajski četrti) in Mehiška (v četrti misionarjev).

Potovati po San Franciscu

Mesto je lastnik občinske železnice (Muni) in upravlja tako z lahko, kot s podzemno železnico (Muni Metro) ter avtobusno mrežo. Znameniti tramvaji vozijo na prostem v določenih predelih mesta, vendar večinoma pod zemljo v centru mesta. Transbay Terminal serves je avtobusni terminal za daljše razdalje v regiji (kjer ima svojo centralo tudi znameniti Greyhound). Prava flota rednih in turističnih ladjic pa povezuje Ferry Building, Pier 39 z Marin County, Oaklandom in severno Vallejo v okrožju Solano. Mednarodno letališče San Francisco se nahaja 20 km iz mesta v okrožju San Mateo.
 
Nazaj na svetovne hostle