Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel Debeli rtič

Jadranska cesta 73

6280 Ankaran

Število ležišč: 669

+386 (0)5 909 70 00

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič ponuja možnost nastanitve v Mladinskih domovih Veverička, Martinček, Rakovica in Morska zvezda s skupaj 491 ležišči v večposteljnih sobah, dodatno pa je na voljo še 146 ležišč v depandansi Bor (13 družinskih, 20 triposteljnih in 10 dvoposteljnih sob) in 68 ležišč v objektu Arija, hotelu s 3 zvezdicami, in sicer v 34 dvoposteljnih sobah, od katerih sta dve urejeni za invalide na vozičkih.

Sobe v mladinskih domovih so večposteljne. Sobe nimajo TV-sprejemnikov in možnosti povezave Wi Fi. V večnamenskih prostorih mladinskih domov sta LCD-projektor in platno. Domovi so na voljo za zaključne skupine otrok, mladostnikov in študentov. Objekti so različno opremljeni in zajemajo sledeče:

  • Mladinski dom Veverička (4-posteljne sobe, skupne sanitarije, večnamenski prostor),
  • Mladinski dom Martinček (14-posteljne sobe, skupne sanitarije, večnamenski prostor),
  • Mladinski dom Rakovica (12-posteljne sobe, skupne sanitarije, večnamenski prostor z avdio-video opremo, demonstracijska kuhinja),
  • Mladinski dom Morska Zvezda (14-posteljne sobe, skupne sanitarije, večnamenski prostor).

Prijetna depandansa Bor v zelenju in modrini je idealna za preživljanje počitnic ali krajšega oddiha. Depandansa ima lastno jedilnico in sobe s pogledom na morje oziroma na vinograde. Sobe s povezavo Wi-Fi in TV-sprejemnikom so razporejene sledeče:

  • 5 družinskih sob s šestimi ležišči,
  • 4 družinske sobe s petimi ležišči,
  • 4 družinske sobe s štirimi ležišči,
  • 20 troposteljnih sob,
  • 10 dvoposteljnih sob.

Hotel Arija se nahaja tik ob vhodu v zdravilišče na desni strani in predstavlja hotel dobrega počutja, saj se v stavbi poleg hotelskih sob, konferenčne dvorane, jedilnice, recepcije in bara nahaja Center zdravja in dobrega počutja, kjer se izvaja zdraviliška dejavnost za obolenja dihal, kožna obolenja in težave na lokomotornem sistemu. Sobe s povezavo Wi-Fi, TV-sprejemnikom, manjšim hladilnikom in klimatsko napravo so razporejene sledeče:

  • 25 dvoposteljnih sob z dvema dodatnima ležiščema,
  • 5 dvoposteljnih sob,
  • 2 dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem,
  • 2 dvoposteljni sobi, prirejeni za invalide.

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič leži na območju Krajinskega parka Debeli rtič, ki je eno redkih še vedno naravno ohranjenih delov slovenske obale z značilnim flišnim klifom, morskim obrežjem ter skladi podvodnega grebena. Zanj je značilna velika pestrost rastlinskih in živalskih vrst. Gre za edinstveno okolje učilnice v naravi za vse velike in majhne raziskovalce. Počitnice ob morju v negovanem Krajinskem parku Debeli rtič so pravo odkritje. Vsi objekti so oddaljeni 100 metrov od centralne plaže zdravilišča. Kopališče ima zunanji in notranji bazen z morsko vodo v neposredni bližini morja in lasten bar Borček s pestrim izborom osvežilnih pijač. Iz zdravilišča vas lahko z ladjico popeljejo na izlete v obmorska mesta Koper, Izola in Piran. Pred vstopom v zdravilišče pa se nahaja avtobusna postaja. V zdravilišču je urejeno tudi lastno parkirišče.

Hostli v okolici

Več o hostlu in njegovi okolici

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje