Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

V središču: približevanje lokalnemu prebivalstvu

Novosti Urban Adventures

Urban Adventures je agencija, specializirana za vodene oglede mest, ki pa niso povsem običajni. Ponuja ti tematske oglede, na katere se lahko podaš s kolesom ali kajakom. Ti ogledi te lahko odpeljejo v središče velemesta ali na kamboško podeželje. Mamljivi so tudi ogledi, na katerih spoznavaš lokalno kuhinjo ali pa se prijaviš na delavnico, kjer se jedi naučiš skuhati sam. Na posebnih ogledih spoznaš skrivnosti lokalnih pivovarjev.

A sedaj so v agenciji šli še korak dlje. Zasnovali so oglede mest, ki so jih poimenovali V središču, omogočajo pa ti, da lahko še bolje spoznaš domačine. V sodelovanju z lokalnimi nevladnimi organizacijami in socialnimi podjetji te pripeljejo še bolj v središče lokalnih prebivalcev, kjer spoznaš njihove težave in veselja. Cilj teh ogledov je, da popotniki dobijo vpogled v težave, s katerimi se soočajo lokalni prebivalci, in načine, s katerimi te težave rešujejo. Pomembno je, da te oglede izvajajo stran od glavnih turističnih poti, kar pomeni, da prinašajo denar tudi na druga območja. Ti ogledi res ponujajo zgodbe, o katerih boš še dolgo premišljeval. V Kalkuti si lahko v revni četrti ali slumu ogledaš projekt socialnega podjetja, ki četrti zagotavlja energijo iz sončnih elektrarn in tako zmanjšuje onesnaženost. Lahko pa se odpraviš v Tajvan in obiščeš matere samohranilke, ki s prodajo sladkega krompirja preživljajo svoje družinice. V Keniji lahko spoznavaš zgodbe Masajev ali pa se v Istanbulu pri organizaciji Olive Tree pogovarjaš o življenju s sirskim beguncem. In ravno pogovori z ljudmi so tisto, zaradi česar so ti ogledi nekaj posebnega. Spoznaš lahko ljudi in izveš, kako si pomagajo sami ter kako jim pomagajo tudi drugi, da je njihovo življenje čim boljše. Imaš jih tudi možnost vprašati vse, kar te zanima, in si resnično ogledati svet, ki ga nisi vajen. Na koncu ti prav tako povedo, kako lahko tudi ti prispevaš in tako pomagaš skupnosti.

In za konec še odlična novica. Vsi člani HI imate 25-odstoten popust pri vseh izletih Urban Adventures, zato hitro poišči svojega najljubšega.

Sorodni članki