Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zdaj je čas za srce Koroške

Zakaj porabiti turistične bone v hostlu Punkl

Med Pohorjem in Karavankami leži pokrajina Koroška, kjer te pričakujejo visoki vrhovi in skrivnostno podzemlje ter prijazni domačini in dobra hrana. Letos smo še posebej vabljeni k raziskovanju Slovenije in zakaj se ne bi odpravil na Koroško, kamor popotniki le redko zaidemo. Vabljen, da svoj turistični bon v vrednosti 200 evrov porabiš v Mladinskem Hotelu Punkl v Ravnah na Koroškem, kjer boš za svoj bon dobil več.

Mladinski Hotel Punkl za vrednost enega bona ponuja kar tri nočitve z zajtrkom. A to še ni vse. Že zajtrk je nekaj posebnega, saj bodo samo zate domači »broštik« (narečna beseda za zajtrk) prinesli s tržnice. Zraven vam podarjajo še tridnevno vstopnino v mestno kopališče, kjer poleg kopanja vsak dan dobiš še brezplačno malico. Za ljubitelje gorskega kolesarjenja je razveseljiva novica in sicer brezplačno koriščenje Bike Parka Poseka.

Mladinski hotel je nekaj posebnega, kar je jasno že po imenu. Beseda Punkl izhaja iz koroškega narečja, pomeni pa sveženj, culo ali nekaj, kar je pobrano skupaj. Narečna imena imajo tudi sobe, ki imajo dve, štiri ali osem postelj. Zanimiva je arhitektura mladinskega hotela. Zasnovan je kot samosvoja nizkoenergijska in skoraj v celoti lesena gradnja v skladu z naravnimi in bioklimatskimi danostmi okolice. Pri gradnji so posebno skrb namenili varovanju okolja.

V okolici je veliko priložnosti za športne aktivnosti, še posebej zaradi neposredne bližine Športnega parka Ravne, Kulturni center pa poskrbi, da se vedno nekaj dogaja. V Ravnah je zanimivo raziskovati dediščino železarstva, na svoja pobočja pa te vabi mogočna Uršlja Gora. Ne pozabi na raziskovanje podzemlja Pece s kolesi ali kajaki. Za vsa vprašanja pa ti je vedno na voljo recepcija, kjer ti bodo svetovali tudi izlete, ki jih organizirajo sami.