Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel Pekarna

Ob železnici 16

2000 Maribor

Število ležišč: 65

+386 (0)64 174 175

Hostel Pekarna se nahaja le lučaj od mariborskega mestnega centra, vendar je tudi v svoji neposredni okolici obdan z naravo in kulturo. Ime hostla izhaja iz njegove lokacije, saj je bila stavba skupaj z okoliškimi nekoč del obrata pekarne kruha, najprej za potrebe Avstro-Ogrske, nato pa Jugoslovanske vojske. Mladinska kultura, ki ji je hostel namenjen, se izraža že v barvitosti hodnikov in sob, ki hostel sestavljajo, vendar svoj pravi izraz dobi šele z okoljem, ki ga predstavljata mladinski center v isti stavbi ter kulturni center, katerega del hostel pravzaprav tudi je. Ob prihodu ali izhodu se gostom odpre pogled na manjši park, zapolnjen z umetniškimi stvaritvami, v neposredni bližini pa se nahaja tudi večji mestni park, ki je naravnost idealen za umirjeno sprostitev. Hostel se ponaša tudi z neposredno bližino železniške postaje, postaje mestnega avtobusa in pa infrastrukture, vključno z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor, več trgovinami, restavracijami in lokali. Omenjeni kulturni center pa se ponaša tudi z dvema koncertnima dvoranama, več razstavnimi prostori ter naravnost velikansko bukvarno.

Hostel je del Mladinskega kulturnega centra Maribor, kar odseva v svojem barvitem vzdušju. Raznovrstna ponudba skupinskih in samskih sob, ki se vse ponašajo z zasebnimi kopalnicami, nekatere pa tudi kuhinjami in balkoni, je dovoljšna za okus vsakršnega gosta. Poleg sob nudi hostel tudi prostoren skupni jedilniški prostor s skupno kuhinjo in dobro opremljenim skupinskim prostorom za druženje. Prav tako so gostom na voljo brezplačno parkiranje in dve sončni terasi s pogledom na park pred vhodom v stavbo, obe kot nalašč za posedanje na ležalniku v poletnih mesecih. Poleg brezplačnega dostopa do interneta hostel ponuja brezplačno koriščenje računalnika ali tabličnega računalnika v skupni sobi ter najem treh opremljenih predavalnic, vključno z najnovejšo avdio-vizualno opremo, še posebej pripravnih za izvedbo vsega – od izobraževanj do simpozijev. Vsem gostom je po ugodni ceni na voljo zajtrk, večjim skupinam pa tudi kosila in večerje za vse okuse.

Tistim gostom, ki jim počitnice predstavljajo aktivnejši počitek, je na recepciji na voljo izposoja različnih športnih rekvizitov, od košarkarskih žog, blazin za jogo, koles, pohodniških palic, loparjev za badminton in še in še; parka in športna igrišča pa so le korak oddaljeni od vhodnih vrat. Drugim, ki jim bolj ugaja dobra knjiga, pa hostel ponuja obsežno knjižnico s knjigami v mnogo jezikih. Prav tako hostel poskrbi za raznovrstne okuse gostov s ponudbo več nočitvenih paketov, ki gostom poleg nočitve prinesejo na primer oglede parka Pivola, pokušnjo vin v Hiši Stare trte ali pa paket avantur Mini Adventures za samostojno raziskovanje Maribora. Slednje dogodivščine so na voljo na recepciji tudi za okoliška mesta. Poleg tega so zaradi edinstvene povezave med hostlom in mladinskim kulturnim centrom le nadstropje pod njim na voljo različne kulturne delavnice, festivali in dogodki, vključno z najnovejšimi informacijami, ki jih neposredno ponujajo njihovi izvajalci.

Hostel Pekarna je pravi naslov za goste vseh starosti in skupin in vas toplo vabi na obisk!

Hostli v okolici

Več o hostlu in njegovi okolici

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje