Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Igor Fabjan

Prostovoljec Popotniškega združenja Slovenije

Nemirni duh in radovednost me že od nekdaj ženeta naprej. S prvimi potovanji (pred davnimi leti ) po Bližnjem Vzhodu in Egiptu sem spoznal, da je srečevanje drugačnih kulturnih okolij  tisto, kar me v življenju najbolj veseli. Posebna izkušnja je bilo potovanje s šestmesečno hčerko po Južni Ameriki, ki je minilo z obilo zanimivih srečanj in brez posebnih težav. 
 
Po svetu se zadnja leta potikam sam. Najbolj pogosto v zimskem času za nekaj tednov odpotujem v tople kraje, saj mi mraz in sneg nista preveč pri srcu. Že od vseh začetkov se s potovanj vračam poln vtisov in fotografij, katere objavljam v številnih, pretežno slovenskih časopisih in revijah ter podoživljam na potopisnih predavanjih. Pritegne me vse kar je zanimivega, le velika mesta in gneča najbolj turističnih krajev mi niso preveč pri srcu. Tako raje spoznavam življenje domačinov, naravo in drobne posebnosti.
 
V pomladnih in jesenskih mesecih se z avtomobilom za nekaj tednov podam po Evropi, kjer so mi posebno pri srcu otoki. Prevozil sem večji del Jadranskih otokov, spoznaval avtonomno otočje Aland, Ferske otoke, Islandijo....
 
Tako se je nabralo že več kot 60 prepotovanih držav, preko 1000 objavljenih člankov in nešteto izkušenj, dogodkov in spominov… Več o tem na http://napotki.blogspot.com/.
 
Poleg potopisov, zanimivosti iz tujih dežel (arhitektura, parki, običaji, hrana, sadeži…) pišem tudi pravljice in zgodbe za najmlajše: http://preberimipravljico.blogspot.com/.

Vsi do sedaj napisani prispevki