Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Petra Kosi

Prostovoljka Popotniškega združenja Slovenije

Petro Kosi so že od nekdaj navduševale knjige in filmi, ki so imeli element pustolovščin. Tako ni prav nič čudno, da je odraščala z željo, da bi postala ženska različica Indiane Jonesa. Zato meni, da je podzavestno tudi pri iskanju študija izbrala smer, ki ji bo omogočila, da želje spremeni v dejanja. Prve korake v popotniške vode je naredila zaradi družine, s katero je videla dobri del Evrope in Severne Afrike in s tem odkrila strast do raziskovanja sveta. 

Tekom študija sinologije in primerjalne književnosti je ob dodelitvi enoletne štipendije odšla na Kitajsko. Ta zanimiv dogodek v življenju je opisala kot magično izkušnjo, ki ji je popolnoma spremenila življenje. Po diplomi se je odločila za magistrski študij v Šanghaju ter uspešno zaključila program okoljevarstvenega managementa in trajnostnega razvoja. Med bivanjem na Kitajskem je občasno skočila na daljša odrivanja po Filipinih, Tajski in Vietnamu, kjer je med opravljanjem tečaja za potapljačico odkrila neverjeten podvodni svet in se vanj zaljubila do ušes.

Življenje na Kitajskem ji je omogočilo pridobiti bogate izkušnje iz področja marketinga, saj je bila tri leta zaposlena v oddelku za marketing na predstavništvu v Gorenju, kjer je dodobra spoznala poslovni svet in svet mednarodnih komunikacij. Skupek doživetij je prenesla nazaj v Evropo, kjer trenutno išče nove izzive.

Petra je poleg navdušene popotnice tudi strastna ljubiteljica jazza, muziklov, športa in potapljanja. Njen najljubši kotiček sveta do sedaj je El Nido, majhna ribiška vasica na otoku Palawan, Filipinih.

Vsi do sedaj napisani prispevki