Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Simona in Jure Čuček

Prostovoljca Popotniškega združenja Slovenije

Sva Simona in Jure, popotnika, ki rada skačeta po svetu. Dobesedno. Vsepovsod narediva fotko, kako skačeva pred kakšno znamenitostjo. Zakaj? Ker nama je tako všeč.

Do septembra 2015 sva bila na poti večkrat, a za krajši čas, saj nama služba daljšega potovanja od 3 tednov ni dopuščala. Obiskala sva več držav v Evropi, obožujeva Jugovzhodno Azijo, podajati sva se začela tudi proti zahodu. O najinih potovanjih sva pisala v popotniškem časopisu Globetrotter, kjer sva aktivna kot prostovoljca od oktobra 2012.

Vedno sva sanjarila o dolgem potovanju – kakšno leto bi bilo super. In v povezavi z otroško željo potovati okoli sveta se je oboje skupaj zdelo kot utopična iluzija potisnjena nekam v kot zavesti. Ko potujeva, spoznava ogromno ljudi. Tako se je zgodilo tudi tistega toplega julijskega večera v Baganu, ko sta nama (ali midva njima) prekrižala pot popotnika iz Norveške, ki sta ravno bila na poti okoli sveta. Za eno leto. Živela sta najine sanje. Po našem srečanju sva začela iskati možnosti in načine, kako si bi tudi midva lahko kaj takšnega privoščila. Roko na srce, to je ogromen zalogaj. In glej, le 3 leta pozneje se vročično pripravljava na odhod. Na najino enoletno potovanje okoli sveta. 

Točnega plana potovanje še nimava. Veva le, da bova začela v Južni Ameriki, okoli novega leta se seliva v Avstralijo, pomlad in poletje bova preživela v Aziji. Žal nama je, da Afrike ne moreva vključiti, a sva prepričana, da naju bo počakala.

Da domači in prijatelji ne bodo v skrbeh, bova pisala blog na naslovu www.slovenianstravel.com, ki bo v angleščini. Na Facebook strani SLOVEnians travel pa bodo objave v obeh jezikih.

Se vidimo online!

Vsi do sedaj napisani prispevki