Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Tina Škorjanc

Prostovoljka Popotniškega združenja Slovenije

Sem doktorska študentka kemije na New York University, kjer se specializiram za materiale in nanoznanost, vendar so moja največja strast potovanja. Kot otrok sem bila navdušena nad destinacijami, predstavljenimi v oddajah Globe Trekker in ko sem pri dvanajstih prvič sedla na letalo za London, je moja želja po raziskovanju le še rastla. Prihranila sem celotno Zoisovo štipendijo in tako vsako poletje potovala v drugo evropsko državo.
 
Po končani mednarodni maturi na II. gimnaziji Maribor sem začela študirati kemijo in biologijo na New York University Abu Dhabi. V štirih letih dodiplomskega programa sem preživela po en semester v New York in Buenos Airesu ter po tri tedne v Šanghaju in Sydneyju. Jesenske in spomladanske počitnice so me popeljale do pohodništva v Nepalu, pitja čaja na Šrilanki, raziskovanja starodavnih spomenikov Jordanije, jadranja po fjordih Omana in učenja o pomorski dediščini na Zanzibarju, če jih naštejem le nekaj. Skozi univerzitetna leta sem študirala ob sošolcih iz več kot stotih držav, kar mi je omogočilo spoznati tudi dežele, ki jih nisem obiskala, in izboljšati znanje tujih jezikov.
 
Čeprav je moj doktorski program poln eksperimentalnega dela, branja znanstvene literature, pisanja in skupinskih diskusij, se trudim najti prost vikend ali združiti nekaj nacionalnih praznikov, se vkrcati in poleteti v neznano.

Vsi do sedaj napisani prispevki