Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Veronika Bastl

Prostovoljka Popotniškega združenja Slovenije

S tem, ko sledim svojemu srcu in svoji intuiciji ter jima zaupam, stopam v vlogo vodje svojega življenja. Vsako potovanje, naj bo kratko ali daljše, pri meni izvira iz notranjega vzgiba, ko v sebi začutim, da je to nekaj, kar moram narediti zase. Kot mlada strokovnjakinja na področju varovanja okolja potujem karseda trajnostno in zavestno. Nekateri bi temu rekli »poklicna deformacija«! Pa vendar biti zavesten v svojem življenju in stremeti k temu, kar te res izpopolnjuje, pomeni živeti trajnostno, ne da se za to trudiš.

Vsak trenutek, v katerem sem, doživljam v prisotnosti. Vsako novo mesto in vsako novo naravno okolje raziskujem s srcem in čutenjem, ne samo skozi oči. Potovanje in ljudje, ki jih srečam, mi pomagajo, da razvijam svoj pogled na svet.

Prvo pravilo, ki sem se ga s potovanjem še bolj naučila izvajati v praksi: »Nikoli ne 'šparaj jezika'!« Zgodbe ljudi, ki jih srečam, te namreč res motivirajo! Vsi ti različni pogledi na svet, te nore in zanimive zgodbe! Dobre trajnostne prakse in inovacije različnih držav pa širijo moje ideje o tem, na kakšne vse načine lahko sama prispevam k skupnemu dobremu.

Ljudje, ki me poznajo, mi rečejo »nature freak«. Veliko raje kot mestni turizem raziskujem in odkrivam lepote odmaknjenih kotičkov v naravnem okolju, se sama podam na večurne pohode in v raziskovanje novih ekosistemov ter spoznavam stare tradicije kultur, tiste, v katerih so se ljudje zavedali, da so del narave, ter živeli v sožitju z njo.

Moji zapisi so odražanja osebnih izkušenj s potovanj ter mojih reakcij in občutenj ob srečanju z različnimi naravnimi ter kulturnimi znamenitostmi. Poleg tega pa delim spoznanja in praktične nasvete za potovanje na obiskana področja, zanimiva dejstva o obiskanih krajih ter načine, kako zavestno ter trajnostno hoditi po svetu. Kako res polno izkoristiti dano priložnost, življenje, ki nam je dano, možnost, da si ustvarimo doživetja in pustolovščine, ki jih nikoli ne bomo pozabili in nas izpopolnjujejo!

Vsi do sedaj napisani prispevki