Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pomagaj nam s trajnostno donacijo

Financiranje sklada Hostelling International Sustainability Fund ti ponuja priložnost, da naložiš svoj denar v prihodnost celotnega planeta. Sklad HI Sustainability Fund namreč podpira boj proti podnebnim spremembam in trajnostno življenje.

Vsebina

Glavni cilj sklada je podpora najboljših projektov, ki v hostlih HI znižujejo izpuste CO2. Sklad vsako leto izbere najboljše projekte in jih financira. Ti projekti neposredno vplivajo tudi na miselnost zaposlenih in gostov, da začnejo razmišljati bolj trajnostno. S pomočjo teh financiranih projektov se izpusti CO2 vsako leto zmanjšajo za 600 ton. Največkrat so nagrajeni celoviti projekti, ki upoštevajo vse tri komponente trajnostnega razvoja: ekonomsko, socialno in okoljsko. Hostli želijo s pomočjo sklada graditi svoj razvoj na obnovljivih virih energije, vključevanju lokalnega prebivalstva in zmanjševanju plastike ter s pomočjo lokalne hrane, ki jo velikokrat predelajo kar sami na lastnih vrtičkih. Najboljši projekti so izbrani s pomočjo spletnega glasovanja ter z glasovi trajnostnih strokovnjakov HI in mednarodne žirije. Sklad je glasovanje prvič priredil leta 2013 in od takrat je glasovalo že več kot 55.000 ljudi, ki so tako pomagali pri financiranju 19 projektov. Sedaj te vabimo, da nam pri skrbi za sklad in planet pomagaš tudi ti.

Vse, kar moraš narediti, je, da na spletni strani na igriv način izbereš količino sredstev, ki nam jih želiš podariti, ter pustiš nekaj svojih podatkov in tako nam že pomagaš pri realizaciji še več odličnih projektov.

Sorodni članki