Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Glavne in tudi brezplačne znamenitosti Pariza

Kaj početi in videti za nepozabno doživetje

Verjetno mi vam Pariza ni treba preveč predstavljati, pa vendar. Je glavno in hkrati največje mesto Francije, šteje okoli 12 milijonov prebivalcev in je eno izmed svetovnih gospodarskih in kulturnih središč, v njem pa ima sedež tudi več mednarodnih organizacij, kot so Unesco in OECD. Omenili smo ga že kar nekajkrat v spletni reviji Globetrotter, ampak zagotovo smo na kaj tudi pozabili. Ste vedeli, da je veliko tamkajšnjih muzejev brezplačnih na določene dni v mesecu? To in še več popotniških nasvetov za brezskrben ogled Pariza najdete v tem članku.

Vsebina

Dragulji, ki jih ne smete izpustiti

Pariz ima bogato zgodovino in bogato kulturo, kar pomeni, da bomo v mestu res našli prave dragulje, ki ga uvrščajo med ene najlepših mest na svetu in na drugo mesto najbolj obiskanih mest v Evropi. Ker je v Parizu toliko za videti in početi, je težko skrajšati svoje želje in se osredotočiti na le nekaj krajev. Skoraj vsak turist se seveda želi povzpeti na Eifflov stolp, če pa nočete čakati v vrstah, vam priporočam, da svojo karto kupite kar na spletu in preskočite čakanje v vrstah.

Brezplačni muzeji

Naslednji na vrsti so zagotovo muzeji. Če je vaša denarnica bolj plitka, lahko izkoristite brezplačne nedelje, ko je vstop v veliko priljubljenih muzejev in znamenitosti brezplačen – brezplačen je vstop v Louvre ali narodni muzej Musee d'Orsay, še bolje pa boste lahko muzeje in znamenitosti izkoristili, če ste stari do 26 let in prebivalec Evropske unije, saj je tako tudi v tem primeru vstop v veliko muzejev za vas brezplačen (tudi če ni nedelja), več predlogov za brezplačne dejavnosti v Parizu pa si lahko ogledate tukaj.

Raziskovanje_znamenitosti_Pariza_-_Exploring_the_sights_of_Paris_-_Photo_by_Nextvoyage_from_Pexels.jpg

Grobnice, kultura, šport in še kaj

Za bolj temačen dan se lahko odpravite tudi na največje pariško pokopališče Père Lachaise, kjer boste našli kar 69.000 okrašenih grobnic in kar nekaj znanih imen, med njimi tudi Balzaca, Chopina, Oscarja Wilda in Jima Morrisona. Ljubitelji moderne in sodobne umetnosti boste našli svoj dom v centru Pompidou, ki je odlična kombinacija različnih vsebin – umetnostna galerija in kulturno središče z več kot 50.000 deli in več razstavami, javno knjižnico in prostori za nastopanje. Športni navdušenci tudi v tako kulturno bogatem mestu, kot je Pariz, ne boste razočarani – ogledate si lahko stadion Stade de France, kjer boste lahko na vodenem ogledu obiskali športne garderobe, si v muzeju ogledali nogometne in ragbi drese ali pa kitare s koncertov, ki so tukaj potekali.

Raziskovanje_znamenitosti_Pariza_-_Exploring_the_sights_of_Paris_-_Photo_by_Ashley_Fontana_from_Pexels.jpg

Ugodni hostli v Parizu in brezskrbno prespane noči

Ne veste, kje bi spali? Hostlov je v Parizu res veliko. V centru mesta luči vas čaka HI hostel Paris – Yves Robert, ki je tudi okolju prijazen. Nahaja se v starem skladišču železniškega podjetja, preobrazili so ga v solarno postajo in ga ekološko uredili. Hostel je dom tudi gledališču, baru in restavraciji, le nekaj postaj stran pa lahko najdete glavne pariške znamenitosti. Le 15 minut od središča mesta boste našli hostel Paris – Le d'Artagnan, ki se nahaja v neposredni bližini metroja in avtobusne postaje. Poleg udobne namestitve ponuja knjižnico in brezplačne filme, blizu pa je tudi bar, kjer boste lahko poslušali nastope lokalnih umetnikov.

Izlet v bližnjo okolico in raziskovanje francoskih mest

Pariz je zagotovo mesto, ki ga morate obiskati vsaj enkrat, in odlične cene letalskih kart za letala, ki tja potujejo dnevno, so dobra pobuda za obisk. Je pa mesto tudi odlična izhodiščna točka za raziskovanje ostalih turističnih destinacij Francije. Z javnim prometom boste zelo hitro v kateremkoli mestu, ki si ga boste želeli ogledati. Vaš ogljični odtis pa bo tudi manjši, če se boste odločili za potovanje z vlakom ali avtobusom. Vabimo vas k obisku mesta Lyon, ki ga je naša Tjaša razglasila za mesto francoskih šarmov. Pot lahko nadaljujete v jugozahodni del Francije in obiščete pristaniško mesto Bordeaux, ki je znano predvsem po svojem vinu. Da pa bo potovanje čim bolj brezskrbno in bogato z novimi popotniškimi dogodivščinami, vas vabimo k nakupu vodnikov Lonely Planet, pri čemer člani HI prejmete 25-odstoten popust. Lahko si izberete tradicionalni vodnik z več fotografijami ali pa praktično žepno izdajo. Na voljo pa imate tudi zemljevide.

Raziskovanje_znamenitosti_Pariza_-_Exploring_the_sights_of_Paris_-_Photo_by_Vincent_M-A-_Janssen_from_Pexels.jpg

Kako svojim najdražjim poslati razglednico, ki jo krasite prav vi

Najlepše razglednice so personalizirane. Pošljete jih lahko preko portala MyPostcard. Vsi člani HI ste upravičeni do 25-odstotnega popusta. Novi uporabniki pa lahko svojo prvo razglednico pošljete brezplačno s promocijsko kodo HIGlobetrotter preko Globetrotterjevega profila.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava