Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potujoča interaktivna razstava fotografij

Popotniško združenje Slovenije od ustanovitve dalje skrbi za spodbujanje mobilnosti mladih; predvsem tistih z manj priložnostmi. V svojem poslanstvu se pogosto odločimo organizirati kak fotografski natečaj, kjer mladi predstavijo svoje fotografije na določeno tematiko, povezano z mobilnostjo. V letu 2014 smo dva takšna natečaja nadgradili z izdelavo fotografij velikega formata. Zbirka nagrajenih fotografij natečaja "Na poti...", ki je nastala v sodelovanju s Socialno akademijo je ena od obeh, ki je namenjena mladim z vse Slovenije. 


Avtor: Patrick Senekovič

V svojem delu smo tudi ugotovili, da imajo mladi precej težav z izražanjem in povzemanjem in zato smo se odločili razstavo nadgraditi kot interaktivno razstavo. S to inovacijo želimo, da se mladi aktivno vključijo ter z eno samo besedo opišejo posamezno sliko. S tem bomo poleg spodbujanja mobilnosti krepili tudi kompetence izražanja pri mladih, saj smatramo, da so v določenih življenjskih situacijah izjemno pomembne.

Razstava bo prvič predstavljena v Postojni ali natančneje v hostlu Proteus v okviru Dijaškega doma Postojna in bo na voljo mladim do konca februarja, od tam pa se bo v letu 2015 preselila še v 5 hostlov v različnih predelih Slovenije, o čemer bomo medije pravočasno obvestili.

Več o natečaju in zmagovalcih si lahko preberete na naši spletni strani: www.youth-hostel.si/projekt.asp?id=76

Vabljeni k obisku!