Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Sleep for Peace 2018

Vznemirjenje, ko se podajamo na novo potovanje, je eden izmed najboljših občutkov. Ker pa potovanja gredo z roko v roki z utrujenostjo, pa je toliko bolj pomemben počitek. Všeč nam je, ko nas v hostlih pričaka udobna postelja, kjer pobegnemo v spanec. Hostle imamo za prostor miru, zatočišče pred zunanjim nemirnim svetom, ki nas obdaja. Hostelling International se je odločil mir hostlov postaviti na globalno raven. S pomočjo svojih hostlov in mladih popotnikov želi širiti mir s pomočjo kampanje Spanje za mir ali »Sleep for Peace«.

Glavni namen kampanje Spanje za mir je dvigniti ozaveščenost hostlov in mladih popotnikov pri razumevanju pomena miru in povečati njihovo vlogo pri grajenju svetovnega miru. Pomembno je, da se vsak izmed nas zave, da lahko pomaga h gradnji miru in boljšega sveta. Hostelling International je izbral 21. september, svetovni dan miru Združenih narodov, ko bo po celem svetu oznanjal pomen miru in mladih popotnikov, ki ta mir gradijo. V HI hostlih bodo na dan miru potekali različni dogodki, na katere bodo vabljeni predvsem mladi popotniki (18–35 let), a priključijo se lahko vsi. V Sloveniji bo glavni dogodek, zabava razglednic miru, potekal v HI hostlu Tresor, ki leži v središču Ljubljane. Razglednice miru poudarjajo povezavo med mirom in potovanji, Hostelling International pa želi 10.000 razglednic poslati Združenim narodom. Del velikega pošiljanja si lahko tudi ti. V hostlu Tresor bo na voljo 50 razglednic, ki jih je ustvarilo podjetje MyPostcard, ki jih bo poslalo na pravi naslov. Ni pa treba, da pošiljaš iz hostla, brezplačne razglednice lahko pošlješ tudi preko spleta ali pa jih natisneš in poravnaš le minimalno poštnino. Ob objavi slike razglednice na Twitterju s primernim hashtagom pa lahko zadeneš tudi dve nočitvi v katerem izmed HI hostlov.

Ker za vsak uspešen projekt potrebuješ dobrega partnerja, smo se povezali z Wanderful. Če te organizacije še ne poznaš, jo moraš spoznati. Wanderful je skupnost žensk, ki potujejo. Organizirajo srečanja, konference in si delijo izkušnje in spoznanja. Njihova članica je tudi Slovenka Nina, ki jo svet popotnikov in internetnih navdušencev pozna pod imenom Nina Potuje. Ljubljanski hostel Tresor je eden izmed 10 hostlov na svetu, ki je bil izbran, da gosti eno izmed ambasadork te organizacije. Prav tam bo glavna ambasadorka Nina. 10 ambasadorjev bo ob določeni uri v živo oddajalo na Instagramu. Nina te bo povabila tudi, da v komentarje njene objave napišeš, kaj ti pomeni mir in tudi tako lahko zadeneš dve nočitvi v hostlu.

Hostel Tresor seveda ni edini hostel, kjer se bo dogajalo. Vsak slovenski HI hostel ima možnost, da postane del praznika miru. A zato rabimo tvojo pomoč. Imaš možnost, da tudi ti postaneš ambasador kampanje »Sleep for Peace« in pripraviš dogodke za izbrani hostel. Več o tem si preberi na naslednji povezavi. Da pa česa ne zamudiš pa vsečkaj FB stran kampanje.