Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Postani prostovoljec Popotniškega združenja Slovenije

Ste popotniki po duši? Je vaše vsakdanje življenje dolgočasno? Imate preveč energije in veliko idej? Si želite sprememb v tem kaotičnem svetu? Imate prosti čas, v katerem bi pomagali drugim? Iščete izkušnje na področju turizma in dela v nevladni organizaciji? Si želite druženja s pozitivnimi ljudmi, ki se zavedajo bonitet poučnega potovanja? Potem vas vabimo, da se pridružite Popotniškemu združenju Slovenije kot prostovoljec in obogatite svoje znanje in veščine na različnih področjih, hkrati pa doprinesete k boljšemu delovanju organizacije, ki se z vso močjo trudi predstaviti ljudem poučen način potovanja in drugačnega načina življenja. 

Da so potovanja odlična priložnost za pridobitev novega znanja in širjenja osebne razgledanosti so vedeli že pred davnimi časi. Alma Karlin je v eni izmed svojih knjig zapisala „Potovanje po svetu je hitra življenjska šola, saj ljudje hitreje odvržejo maske kot doma; zato se naučijo v enem dnevu več kot doma v nekaj mesecih, ali nekaj letih.“. Prepotovala je velik del sveta in to v času, ko potovanje ni spadalo med vsakodnevne aktivnosti. Kljub težkim razmeram in nenehnemu pomanjkanju denarja na svoji poti ni nikoli obupala. Zavedala se je prednosti in bonitet, ki jih je bila deležna kot popotnica in ki so njenemu pisanju dodale posebno noto. Lepoto pokrajine, skozi katero se je prebijala s težkimi mukami, je z vso predanostjo in ljubeznijo prelila na papir ter tako ljudem predstavila tiste dele sveta, ki so bili tako drugačni. V današnjem času je veliko lažje. Potujemo lahko vedno, le nekaj znanja, spretnosti in izkušenj potrebujemo. Vas zanima kako? Pridružite se Popotniškemu združenju Slovenije in odprla se vam bodo vrata v drugačen svet, v svet kultur, znanja in življenjskih priložnosti.

Pred podpisom pogodbe za nedoločen čas poteka 3 mesečno poskusno obdobje, za katerega se tudi podpiše 3 mesečna pogodba o sodelovanju. V tem obdobju se podrobno spoznamo in poiščemo področja znotraj organizacije, ki jih prostovoljec želi pokrivati.

Prostovoljci so pri nas obravnavani individualno. Zavedamo se, da smo si ljudje med seboj različni z različnimi odlikami in tudi slabostmi. To nas dela unikatne. Potrudili se bomo v vas poiskati najboljše in vas usmeriti v delo, ki bo ustrezalo vašim željam, bogatilo vaše znanje, izpopolnjevalo vaše veščine in krepilo vaše sposobnosti. Pridružite se naši ekipi prostovoljcev in izkoristite priložnosti, ki vam jih ponujamo.