Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Sleep for Peace 2017

Projekt Sleep for Peace ali Spanje za mir – Prebudi se v boljši svet. Kdorkoli in kjerkoli si, vabimo te, da deliš in z nami praznuješ #SleepforPeace.

Za kaj gre?

Da spodbudimo pogovor. Želimo poudariti, da so hostli varen kraj, kjer se srečujejo različne kulture. Praznujmo tiste smešne pogovore v skupni sobi, kjer se je veliko izgubilo v prevodu, praznujmo mednarodne obroke, ki smo si jih delili z drugimi s sestavinami, ki jih ne boš nikoli več izgovoril in predvsem praznujmo dolgotrajna prijateljstva, ki smo jih sklenili na tej naši popotniški poti. To leto bomo spet praznovali raznolikost in poudarili vlogo mladinskih hostlov pri skupnem razumevanju, medkulturnih povezavah in miru.
 

Kdaj?

Vse se bo odvijalo v tednu med mednarodnem dnevom miru 21. septembra in med svetovnim dnevom turizma 27. septembra.
 
Govori z nekom, ki ga ne poznaš in spoznaj nekaj novih popotnikov. Sporoči nam, kaj si ugotovil, pošlji nam sliko ali jo deli na družbenih omrežjih s hashtag-om #SleepforPeace.
 

Kaj se bo dogajalo?

HI Kanada bo podarila en dolar na vsako nočitev 21. septembra fundaciji za mladinsko popotovanje, HI Japonska pa bo donirala 250 jenov v namen, da otrokom z manj priložnostmi pomaga do potovanj. V Nemčiji bo vključenih več kot 70 hostlov z zanimivimi aktivnostmi, prav tako na Irskem, na Norveškem, v Švici in seveda v ZDA, ki je pobudnica tega projekta.
 
 
Seveda bodo sodelovali tudi naši hostli. Sodelovali bodo hostel Slovenj Gradec, hostel Pekarna, hostel Celje, hostel Debeli rtič, hostel Bovec in hostel PUNKL. V hostlu Celje bodo izobesili belo rjuho, okrasili hostel z modrimi ptički in opozarjali ljudi na njihovih dogodkih.  Na dan, 22. 9. bodo izvedli pohod z baklami na Anski vrh in promocijo namenili kampanji Sleep for Peace. V hostlu Debeli rtič načrtujejo dejavnosti na temo miru z učenci, ki bodo pri njih preživljali šolo v naravi. V hostlu Slovenj Gradec bodo projekt vključili v mirovniški festival, ki bo potekal 22. 9. na Glavnem trgu Slovenj Gradca. Izobesili bodo tudi zastavo in pozvali obiskovalce, da nanjo napišejo, kaj oni naredijo za mir. V mariborskem hostlu Pekarna bodo prav tako izobesili belo rjuho, gostje pa bodo lahko na pisalni stroj natipkali kakšno daljše sporočilo. V hostlu Bovec se bo odvijal prav zanimiv dogodek, saj načrtujejo flash-mob na več lokacijah 27. septembra. Tam se v tem času odvija dogodek Write a project – improve your competences 2.0. Tudi letos bo torej osrednja tema velika bela rjuha, ki bodo jo obesili na vidno, gostom dostopno mesto in bo spoznavno mesto za neznance, ki želijo ustvariti nekaj novih prijateljstev.
 
Raznolikost, toleranca in mladinska potovanja so rdeča nit vsakega hostla.