Kulturna škatla

Družina HI je živahna združitev različnih nacionalnih organizacij HI, ki promovirajo drugačen, poučen način potovanja. Imajo skupne vrednote, a se med seboj razlikujejo ravno tako, kot se med seboj razlikujejo različni narodi v kulturnih in jezikovnih posebnostih. Skupaj pa ustvarjajo mednarodne projekte s ciljem promocije miru na svetu. Ravno kampanja Sleep for Peace, ki promovira hostle kot prostore miru za vse ljudi, je eden takšnih projektov.

Letos je vsebina kampanje zastavljena nekoliko drugače, in sicer kot izmenjava kulturnih škatel med nacionalnimi organizacijami hostlov. Kulturna škatla je škatla, ki predstavlja kulturo, jezikovne posebnosti in navade države, ki jo nacionalna organizacija zastopa. Iz Brazilije bo tako poslana škatla Popotniškemu združenju Slovenije, slovensko škatlo pa bomo poslali našim partnerjem iz Belgije in ravno pri oblikovanju vsebine škatle bi potrebovali tvojo pomoč.

Zanima nas: Kateri predmet po tvojem mnenju spada v slovensko kulturno škatlo?

Predmet mora imeti povezavo s slovenskim jezikom, navadami, posebnostmi in znamenitostmi, lahko pa se dotika tudi stereotipov. Predmeti so lahko zelo raznoliki – vse od receptov in slovarčka slovenskih besed do tipičnega spominka z razlago. Biti mora torej predmet, ki po tvojem mnenju predstavlja Slovenijo in njene prebivalce. Ne pozabi, da bomo škatlo poslali naprej, kar pomeni, da vsebina ne sme biti pretežka. Žal za kočevskega medveda ne bo dovolj prostora. Pošlji nam svoje predloge in nam pomagaj, da bo naša škatla izgledala res odlično.

Vsi, ki nam boste poslali svoje predloge, boste prejeli kodo za brezplačno razglednico, ki jo boste lahko poslali z aplikacijo MyPostcard.

Naša izmenjava kulturnih škatel ne bi bila mogoča brez Eurosenderja, našega ponudnika logističnih storitev. Z Eurosenderjem lahko pošišljaš svoje stvari znotraj EU in na svojo pošiljko prejmeš še 10-odstoten popust.

Kateri predmet po tvojem mnenju spada v slovensko kulturno škatlo?

Pogoji o obdelavi in varovanju osebnih podatkov

S posredovanjem osebnih podatkov soglašate, da Popotniško združenje Slovenije vaše podatke uporablja za namene pošiljanja elektronskih obvestil vezanih na teme, ki ste jih izbrali. S tem ste seznanjeni, da se lahko iz sistema sporočil kadar koli izpišete, in sicer tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo. Popotniško združenje Slovenije za prijavo na elektronska obvestila uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe osebnih podatkov, kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

Popotniško združenje Slovenije bo osebne podatke skrbno varoval v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Osebni podatki, ki jih pridobimo od vas na podlagi vašega izrecnega soglasja, so shranjeni v elektronski zbirki osebnih podatkov, ki je ustrezno tehnično zavarovano in dostop do njih imajo le pooblaščeni zaposleni na Popotniškem združenju Slovenije. V primeru ogroženosti varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72 urah po seznanitvi z ogroženostjo varstva vaših osebnih podatkov o njej obvestili pristojni organ.

Vaše pravice:
− Kadar koli imate pravico zahtevati, da popravimo oz. dopolnimo netočne oziroma pomanjkljive osebne podatke v zvezi z vami.
− Kadar koli lahko zahtevate vpogled v podatke ali takojšen izbris svojih osebnih podatkov.
− Kadar koli imate pravico zahtevati, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov v primeru njihove netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.
− Kadar koli imate pravico zahtevati, da vam posredujemo osebne podatke, ki jih obdelujemo v zvezi z vami.

Vsekakor se zavezujemo, da vaših osebnih podatkov ne bomo posodili ali prodali tretji osebi brez predhodnega obvestila in pridobitve vašega izrecnega pisnega soglasja. Osebni podatki se bodo predali tretji osebi le v primeru prijave na natečaje in nagradne igre, ki jih izvajamo v sodelovanju z zunanjimi partnerji.