Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Slovenska kulturna škatla

Družina HI je živahna združitev različnih nacionalnih organizacij HI, ki promovirajo drugačen, poučen način potovanja. Imajo skupne vrednote, a se med seboj razlikujejo ravno tako, kot se med seboj razlikujejo različni narodi v kulturnih in jezikovnih posebnostih. Skupaj pa ustvarjajo mednarodne projekte s ciljem promocije miru na svetu. Ravno kampanja Sleep for Peace, ki promovira hostle kot prostore miru za vse ljudi, je eden takšnih projektov.

Letos je vsebina kampanje zastavljena nekoliko drugače, in sicer kot izmenjava kulturnih škatel med nacionalnimi organizacijami hostlov. Kulturna škatla je škatla, ki predstavlja kulturo, jezikovne posebnosti in navade države, ki jo nacionalna organizacija zastopa. Iz Brazilije bo tako poslana škatla Popotniškemu združenju Slovenije, slovensko škatlo pa bomo poslali našim partnerjem iz Belgije in ravno pri oblikovanju vsebine škatle bi potrebovali tvojo pomoč.

Zanima nas: Kateri predmet po tvojem mnenju spada v slovensko kulturno škatlo?

Predmet mora imeti povezavo s slovenskim jezikom, navadami, posebnostmi in znamenitostmi, lahko pa se dotika tudi stereotipov. Predmeti so lahko zelo raznoliki – vse od receptov in slovarčka slovenskih besed do tipičnega spominka z razlago. Biti mora torej predmet, ki po tvojem mnenju predstavlja Slovenijo in njene prebivalce. Ne pozabi, da bomo škatlo poslali naprej, kar pomeni, da vsebina ne sme biti pretežka. Žal za kočevskega medveda ne bo dovolj prostora. Pošlji nam svoje predloge in nam pomagaj, da bo naša škatla izgledala res odlično.

Vsi, ki nam boste poslali svoje predloge, boste prejeli kodo za brezplačno razglednico, ki jo boste lahko poslali z aplikacijo MyPostcard.

Naša izmenjava kulturnih škatel ne bi bila mogoča brez Eurosenderja, našega ponudnika logističnih storitev. Z Eurosenderjem lahko pošišljaš svoje stvari znotraj EU in na svojo pošiljko prejmeš še 10-odstoten popust.