Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zadeni brezplačno bivanje v Pragi!

Nagradna igra s super nagradami

Praga je največje češko mesto. Leži ob reki Vltavi, čez katero so speljani čudoviti mostovi. Mesto je muzej na prostem, kjer na vsakem koraku presenečajo slikovite ulice in zgodovinske stavbe. Znamenitosti Prage privlačijo mnoge, zato ni čudno, da je to eno najbolj obiskanih evropskih mest. A v teh časih se tu nahaja manj turistov kot običajno, kar pomeni idealni čas za obisk. V nagradni igri ti skupaj s češko mladinsko organizacijo ponujamo prenočevanje v praških mladinskih hostlih. A najprej si poglejmo, zakaj se sploh podati v Prago?

Nagrajenci nagradne igre so:
Nina Smeh
Tomaž Žigon
Darja Stanko

Kaj si ogledati v Pragi?

Posebej je vredno raziskovanja staro srednjeveško jedro z grajsko četrtjo Hradčani in plemiško četrtjo Malo strano na levem ter četrtma Staro in Novo mesto na desnem bregu reke. Najprepoznavnejša znamenitost je Praški grad, ki naj bi bil največji grad na svetu. Včasih je bil sedež čeških kraljev, ki so grad oblikovali v skoraj vseh arhitekturnih slogih zadnjega tisočletja. Najbolj priljubljeni kralj na Češkem je znameniti Karel IV., ki je postal tudi rimski cesar in je pravi češki heroj. Bil je eden najbolj izobraženih monarhov štirinajstega stoletja, ki je več dosegel z diplomacijo kot z vojno in v srednjo Evropo prinesel mir. Pod njegovim vladanjem je postala Praga politični, ekonomski in kulturni center Svetega rimskega cesarstva. Zgradil je katedralo svetega Vida, Novo mesto in grad Karlštejn ter ustanovil znamenito Karlovo univerzo. A nadaljujmo sprehod po Pragi. Na drugi breg reke se podaj čez Karlov most, ki ga krasi 30 kipov. Tu je nujen ogled starega mestnega trga, kjer se že vse od leta 1410 nahaja astronomska ura, skoraj edinstvena na svetu. Vredna ogleda je tudi judovska četrt, ki je najbolje ohranjen spomenik judovske zgodovine v Evropi. Posebna znamenitost je Zid Johna Lennona, pred katerim se preprosto moraš fotografirati.

Vse o nagradni igri

In sedaj tvoja priložnost, da zadeneš brezplačno prenočevanje v enem izmed praških hostlov. Vse, kar moraš narediti, je pravilno odgovoriti na nagradno vprašanje, ki se glasi: V katerem stoletju je vladal Karel IV., ki je pustil neizbrisen pečat v zgodovini Češke?

Nagrade so res fantastične:

  • Prva nagrada je namestitev za dve osebi za dve noči v zasebni sobi z zasebno kopalnico.
  • Druga nagrada je nočitev za dve osebi za eno noč v večposteljni sobi.
  • Tretja nagrada je nočitev za eno osebo za eno noč v večposteljni sobi.

Nagrade je mogoče izkoristiti v Hostlu Downtown ali Hostlu Advantage. Oba hostla se nahajata v središču Prage. Prijazno osebje ti je vedno pripravljeno pomagati in ti pomagati z nasveti o tem, kaj si ogledati in kaj početi. Zate so pripravili številne brezplačne aktivnosti, kot so ogledi različnih delov mesta in preizkušanje 10 vrst piva kar v hostlu. Najbolj priljubljena aktivnost je skupno kuhanje večerje, kjer se prav začuti popotniško vzdušje. Skupaj z drugimi popotniki pa se lahko srečaš na vrtu, ob igranju iger ali v skupinski sobi.

Hitro odgovori na nagradno vprašanje (namig: odgovor na nagradno vprašanje se skriva v besedilu) in nagrada je lahko tvoja: