Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pomlad ob morju

Vsebina
Veliko je razlogov, zakaj je Istra ena najlepših počitniških destinacij. Ljudje tu so odprti in sproščene narave. Obalna, nekdaj predvsem ribiška in solinarska, mesta Koper, Izola in Piran se ponašajo z mediteransko kulturo, z ozkimi mestnimi uličicami, polnimi domačinov in v toplejših mesecih tudi turistov, z beneško arhitekturo, barvnimi fasadami, ki v sončni svetlobi kar zažarijo, predvsem pa z bližino morja.
 

 
Zaledje mest iz naravnega vidika zaznamujejo predvsem nasadi vinogradov in oljčniki na vedno zelenih gričih, kar prinaša lokalno ekstra deviško oljčno olje in vrhunska vina-refošk in malvazijo. Istrske okuse lahko poizkusite v marsikateri vinski kleti ali enostavno v vaški gostilni, kjer vam bodo poleg pijače lahko postregli fritaljo s špargami, pršut ali koruzno mineštro-bobiće. 
 
Zaledne vasi so poleg tega znane tudi po tem, da v pomladnem času otvorijo sezono vaških veselic. T.i. šagre potekajo vsak vikend v določeni vasi. Navdušilo vas bo domače ozračje s plesom, lokalno glasbo in kulinarično ponudbo. 
 
Padna and Olive Oil (Author - Ubald Trnkoczy); www.slovenia.info
 
Pestro dogajanje na obali doživi vrhunec poleti, ko se v mestih odvijajo razni dogodki. Izbirate lahko med kulturnimi prireditvami, razstavami in sejmi, zvečer pa se odpravite na glasbene večere ali koncerte. Največja organizirana dogodka Mestne občine Koper sta zagotovo Fešta na pomolu in Sladka Istra. Medtem ko se na prvem znajdete v zadregi pri izbiri med različnimi morskimi jedmi, drugi ponuja sladkobe, ki jih na obalo prinesejo iz območja celotne Slovenije, seveda s poudarkom na lokalnih sladicah, kot je sladoled z okusom refoška ali sivkini čokoladni bomboni. 
 
Izola (Author - Ubald Trnkoczy); www.slovenia.info
 
V Hostlu Histria v Kopru ponujamo prav tako izlete do bližnjih slovenskih znamenitih ciljev, kot so Škocjanske jame, ki so zaradi svojega izjemnega podzemnega sveta na Krasu zapisane v Unescovo dediščino, in Sečoveljske soline. Sečoveljske soline so največje delujoče slovenske soline, kjer so lahko ogledate solinarske navade, pestro rastlinsko in živalsko življenje ter si priskrbite sol, pridelano po izročilu starem več kot 700 let, dobro tako za kuho kot za zdravilno kopel.
 
 
Novost v letošnji dodatni ponudbi Hostla Histrie so izleti z ladjo v Benetke. Celodnevni izlet vam ponuja dvourno vožnjo do Benetk po odprtem morju, kjer sledi enourni vodeni ogled mesta z ladjo. Benetke so svetovno znano mesto, kjer so ulice morski kanali. Mesto sestavljajo številni majhni otoki. Bogata zgodovina se odraža skozi arhitekturo in s še danes ohranjeno obrtjo oblikovanja stekla na otoku Murano, z beneškim karnevalom, s filmskim festivalom, likovnim in arhitekturnem bienalom itd. 
 
Vse zapisano lahko doživite na počitnicah ali izletu v slovenski Istri. Prenočišče vam nudi Hostel Histria, hostel v središču mesta Koper, situiran v prenovljeni tipični istrski hiši. Prijazno osebje vam bo z veseljem nudilo vse potrebne informacije. V hostlu imate na voljo večposteljne sobe v treh nadstropjih, brezplačno brezžično internetno povezavo tako v avli kot tudi v sobah, posteljnino vključeno v ceno nočitve, možna je prav tako izposoja brisač in računalnika.  Privoščite si pomlad ob morju.
 
 
Ulica pri velikih vratih 17
6000 Koper
+386 (0)8 382 40 38

Sorodni članki

Prijava