Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zeleni kras

Vsebina
Dežela kamna z mehkim srcem

Narava in enkratni kraški pojavi so eni izmed glavnih biserov Zelenega krasa. Kamnito površje oblikuje voda, ki si utira svojo pot skozi kamen z mehkim srcem. Med tem ustvarja enkratno pokrajino, prepredeno s tisočerimi jamami. Vsaka izmed njih ima svoje posebnosti in obiskovalcem ponuja nepozabna doživetja. Podajte se v Postojnsko jamo, Križno jamo in Planinsko jamo ter raziščite čarobno podzemlje Zelenega krasa. 



Naravno posebnost Zelenega krasa predstavljajo presihajoča jezera. Skrivnostna jezera se pojavijo in izginejo skupaj z letnimi časi. Med najbolj zanimive spadajo Cerkniško jezero, ki je največje presihajoče jezero v Evropi ter več kot 17 Pivških presihajočih jezer, ki napolnijo kotline na pivškem. Kolesarjenje in pohodništvo sta najboljša načina za obisk presihajočih jezer, saj kraški teren in neokrnjena narava ponujata odlične pogoje za aktivnosti v naravi. Obiščite Jezerski hram – Muzej Cerkniškega jezera in Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, kjer boste spoznali zakaj in kako nastanejo presihajoča jezera, se poučili o raznovrstni flori in favni tega naravnega območja ter videli kako je narava v preteklosti vplivala na vsakodnevno življenje ljudi.



Ljudje so bili že od nekdaj tesno povezani z zemljo. Muzeji, gradovi in zbirke predstavljajo življenjske zgodbe ljudi v preteklosti. Sprehodite se lahko po Krpanovi pohodni poti, kjer boste sledili stopinjam mogočnega tihotapca soli, ki je premagal groznega Turka Brdavsa. Gradovi Predjama, Snežnik in Prem že stoletja stojijo kot opomniki na srednjeveško zgodovino, v svojih zidovih pa skrivajo zgodbe neustrašnih vitezov in mogočnih zmajev.



Burno vojaško dogajanje 20. stoletja je predstavljeno v posebnem muzeju – Parku vojaške zgodovine v Pivki. V tem turističnem in muzejskem centru tanki, letala in podmornica pripovedujejo zgodbe o pogumnih ljudeh v viharnem obdobju svetovnih vojn.



Jezera, gozdovi, gore in jame ponujajo neštete možnosti za poletne aktivnosti. Vzemite si čas in uživajte v pomirjajočem ribarjenju, opazovanju ptic in fotolovu na divje živali. Izkusite vožnjo z lojtrnikom ali pa raziščite Zeleni kras z ježo na konju, kolesu ali peš. 

Poletite v zrak, osvojite najvišje vrhove in se spustite v skrivnostno podzemlje.



Mladinski hostel Proteus v Postojni ponuja nastanitve za vse, ki bi radi dobili ugodno prenočili na Zelenem krasu. Najamete lahko eno ali dvoposteljno sobo ter posteljo v troposteljni sobi. Mladinski hostel Proteus se nahaja v stoletnem parku v centru Postojne, nedaleč od vhoda v Postojnsko jamo. V neposredni bližini so tudi igrišča za tenis, košarko, odbojko in nogomet. Najmlajši pa bodo zagotovo uživali na otroškem igrišču v športnem parku.


Več informacij: 
Prečna ulica 1
6257 Pivka, Slovenija
+386 (0)5 721 22 49

Sorodni članki

Prijava