Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prenova Hostla Zadar

Obnova največjega Hostla Zadar Hrvaške youth hostelske organizacije je zaključena.

Damir Bajs, minister za turizem, je nagovoril kakšnih 150 gostov pri slavnostni otvoritvi in poudaril pomembnost mladinskega turizma za hrvaški turizem ter močno vladno zavezo v podpori mladinskemu turizmu na hrvaškem.

Vsebina

Na slovesnosti ob ponovni otvoritvi Hostla Zadar so se zbrali predstavniki mreže CYHA, veterani CYHA in prostovoljci ter poklicni hosteljerji, kakor tudi člani nevladnih organizacij, ravnatelj šole in učitelji kakor tudi predstavniki podobnih hostelskih organizacij iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije.

Prisotnih je bilo veliko visokih predstavnikov države in lokalnih oblasti ter institucij: generalni sekretar ministrstva za turizem g. Branko Grgić, župan mesta Zadra dr. Zvonimir Vrančić, generalni direktor hrvaškega odbora za turizem g. Niko Bulić, predsednik hrvaške zveze turističnih agencij g. Boris Žgomba in drugi ugledni gostje.  V imenu Hostelling International sta se otvoritve udeležila g. Igor Jurišič, član odbora HI in g Goran Beus-Richembergh, regionalni HI koordinator.

Ob tej priložnosti je minister za turizem dejal: "Izjemno pomembno je za hrvaški turizem, da dela korake proti višji kakovosti. Ta youth hostel je odličen primer razvoja kakovosti. Mladinski turizem je zelo pomemben za državo, saj vemo, da se mladi obiskovalci vračajo v kraje, kjer so si nabrali lepe spomine in doživetja. Naši mladi obiskovalci tudi prenašajo podobo naše države ter zaradi tega država tudi podpira mladinski turizem."

Dr Zvonimir Vrančić, župan mesta Zadar, je poudaril gostoljubje mesta Zadar in njegove znamenitosti tako v mestu kot okolici. »Sedaj bo prenovljen Youth Hostel Zadar dodatno prispeval k kvaliteti našega gostoljubja do gostov.«

Skupni stroški prenove, ki je bil drugi del rekonstrukcije Hostla Zadar, je trajala 7 let in znašala €700.000. Hostel je sestavljen iz večih zgradb in ko je bila ena obnovljena 2005 sta sledili v tem delu obnove še dve zgradbi.

Ob prenovljeni zgradbi, je prenova zajela tudi dve novi pokriti hotstelski terasi in točilnico na prostem, ki imajo neverjetne pogled na marino in morje, preko poti od hostla. Prenovljena je bila konferenčna soba, ki zagotavlja prostora in opreme za sprejem do 100 ljudi.

Štiri povsem nove sobe za ljudi z invalidnostjo so prve tovrstne sobe v hostlih na hrvaškem. Hostel ima novo prenovljeno recepcijo, prenovljene sobe pa imajo tudi novo opremo.

Skupna zmogljivost hostla je 295 sob, ki so razporejene v 14 dvoposteljnih, 11 troposteljnih, 25 štiriposteljnih, 2 petposteljni, 18 šestposteljnih in 2 osemposteljni sobi.

Ostala oprema hostla vključuje tri manjše seminarske sobe in ena večja sprejemnica in učilnica, športno igrišče za rokomet, košarko in nogomet, opremljena kuhinja, ki zagotavlja vse obroke in Wi-Fi.

Youth Hostel Zadar je odlično nočišče v slavnem turističnem okolju Borik, v neposredni bližini plaž, kar pomeni da je odlično postajališče za posamezne goste (z zelo dobrimi avtobusnimi povezavami za medmestni in lokalni promet), kakor tudi za skupine turistov, šolske skupine, društva in športne klube.

Obnova hostla je bila odlična priložnost za CYHA, da vključi tudi tržno znamko HI. To je prvi CYHA Youth Hostel, ki čigar vse oznake so skladne z mednarodno mrežo, tako da promovira tudi svetovno HI mrežo.

Zadar Hostel je star kakšna štiri desetletja in je bil vseskozi priljubljeno nočišče domačim in tujim gostom. V nedavni zgodovini (tekom hrvaške vojne za osamosvojitev) je bil hostel preurejen v spremni center za preko 300 beguncev. Hostel je utrpel poškodbe tekom vojne in posebna zahvala velja osebju, ki je v tem času skrbelo za begunce, ki so bili tukaj nastanjeni. Večina osebja še vedno dela v tem hostlu. Tako je CYHA vesela, da jim zagotovi tako dobre delovne pogoje, v hostlu ki je poskrbel za dobro počutje že več kot 20.000 gostov letno. 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava