Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vodič po Kopenhagnu

Kakorkoli obrnete, je Kopenhagen središče Danske. Prav zato, ga morajo turisti na Danskem obiskati. Njegov živahen center je dokaj preprost za raziskovanje, uporaba podzemne železnice, avtobusa ali vlaka, pa je najhitrejši način potovanja po mestu samem – vsako prevozno sredstvo vam odkrije drugačen del mesta, z drugačnim vzdušjem in drugačno barvo duše.

Ko raziskujete novo mesto, boste si zagotovo postavili običajna vprašanja – kje prenočiti, kaj jesti, kaj si pogledati in kam peljati otroke? Na tej strani www.danhostel.dk boste našli kar nekaj nasvetov za obisk Kopenhagna.

KJE PRENOČEVATI V KOPENHAGNU

Najcenejši in najbolj priročen način nastanitve blizu centru mesta so štirje hostli, ki se nahajaj v različnih četrtih. Vsi so del danske mreže Danhostel.

Danhostel Copenhagen City
Največji in najmodernejši hostel v mestu sprejema goste v majhnem nebotičniku v osrčju prestolnice. Nahaja se ob pristanišču zraven mostu Langebro. Danhostel Copenhagen City je odprt ves dan in vse dni v letu, ter ponuja 1020 postelj, da ustreže gostom vseh starosti, velikosti in barve. Pet zvezdic in nagrajena oprema sta zagotovilo, da boste doživeli hostel, ki je nekaj zares posebnega.

Danhostel Copenhagen Amager
Le štiri kilometre iz centra mesta se nahaja Danhostel Copenhagen Amager, ki pričakuje goste s 514 posteljami v svetlih in obnovljenih sobah. Če želite v center mesta, pridete do tja v trenutku preko podzemne postaje Bella Center Station, ali pa bi raje preživeli sproščen dan v hostlu v naravnem okolju, ki je odlično za razne dejavnosti cele družine. Ker Danhostel Copenhagen Amager ponuja tudi aktivnosti v notranjih prostorih tako za mlade kot stare, vam je lahko hostel mirna oaza v vrvežu prestolnice.

Danhostel Copenhagen Downtown
Iz hostla Danhostel Copenhagen Downtown boste z le kratkim sprehodom prišli do vseh znamenitosti mesta, ki jih v Kopenhagnu preprosto ne smete izpustiti. Ta udoben hostel se nahaja v mirnem okolju na enem najstarejših trgov mesta, z vodnjakom “Vandkunsten” kot orientacijsko točko, takoj pri vhodu. Le par minut stran je peš cona Strøget, ki vodi do Christiansborga, Tivolija in vseh ostalih klasičnih privlačnosti Kopenhagna.

Danhostel Copenhagen Bellahøj
V zelenem in umirjenem okolju v četrti Brønshøj, se nahaja Danhostel Copenhagen Bellahøj, ki je najprimernejši za vse, ki želijo dnevno naglico in sproščujočo noč. Hostel pozdravlja goste vseh velikosti, starosti in barv in ne glede na to, če so organizirana šolska skupina, poslovneži na tečaju, družine z otroci… od tod lahko pridete v center mesta z avtobusom, vlakom ali kar na kolesu.

KAJ POGLEDATI IN POČETI V KOPENHAGNU

Kopenhagen lahko toliko vsega ponudi turistom, ki so tukaj ali samo za dan, ali pa kar cel teden. Nikoli se ne boste naveličali spoznavanja različnih prelepih znamenitosti Kopenhagna. Lahko pa tudi s sedeža le spremljate, kako drvi mestno življenje mimo vas, med tem ko sedite v kavarnici v centru mesta.Tukaj je nekaj predlogov, kaj lahko počnete v mestu.

Tivoli
Zabavišče Tivoli je najpriljubljenejša znamenitost Danske in jo preprosto morate videti, če ste v prestolnici. Ob vseh zanimivih vožnjah, ki jih predvsem uporabljajo turisti, domačini raje obiščejo stare vrtove v centru mesta. Tivoli se neprenehoma spreminja z različnimi razstavami, koncerti in novimi restavracijama, ki park naredijo privlačen za obiskovalce vseh starosti.

Strøget
Je najdaljša peš cona na svetu z zanimivimi trgovinami, ki so za vsakršni okus. Zelo priljubljeno je tudi posedanje po kavarnah ali kar uličnih klopcah in opazovanje ljudi na tej živahni in moderni ulici. V enem predelu Strøget, Købmagergade, lahko vidite tudi Rundetårn, ki je stara okrogla cerkev, s tlakovano potjo za kočije, ki vodi vse do njenega vrha in jo je dal postaviti kralj Kristijan IV. Strøget se prične na glavnem trgu mesta, Rådhuspladsen, in se konča na drugem velikem trgu, Kongens Nytorv, od koder se lahko sprehodite v Nyhavn in si privoščite kozarec dobrega danskega piva.

Križarjenje po zalivu
Oglejte si obalo mesta kar z vode, saj je na voljo veliko bark, ki vas popeljejo pogledati Malo morsko deklico, vam omogočajo neverjeten pogled na opero in omogočijo da uživate v tišini ozkih kanalov najstarejšega dela mesta.

Grad Amalienborg
Sami poglejte grad, kjer prebiva kraljica najstarejše dinastije na svetu, ter poglejte, s katerega balkona danska kraljeva družina maha množicam ob proslavah rojstnih dni, porok, krstov in drugih priložnostih. Čeprav je grad Amalienborg domovanje kraljice Margrethe in princa Henrika, lahko pozimi, ko tukaj prebivajo, kot turist vidite poln blišč gradu z bogato zgodovino in se sprehodite po grajskem dvorišču s kraljičino stražo.

Narodni muzej
Najbolje obiskan muzej v mestu, kjer lahko izveste vse o danski zgodovini. Srečajte se z Vikingi in prav posebnim Tollundmanden, ter spoznajte zgodovino na nov in zanimiv način, skozi žive slike, luči in zvok.

Vrtovi Frederiksberg
Se želite sprostiti? Obiščite stare vrtove njegovega visočanstva Frederika IV. Bujni vrtovi so bili nekoč park, ki je pripadal h gradu Frederiksberg, katerega si lahko ogledate iz južnega dela vrtov. S širokimi potmi, ki vodijo skozi velike površine starih, visokih dreves in barvitih cvetlic z mostovi in pticami ter velikimi površinami za piknike, je tale park zagotovo najlepši med mnogimi v Kopenhagnu. Na jugozahodu parka lahko vidite celo slone, kako se igrajo na prostem, v svojem delu živalskega vrta Kopenhagen.

Amager Strandpark
Če i želite plavanja, ali pa le poležavanja na plaži, potem je največja plaža Kopenhagna pravi izbor za vas. Amager Strandpark ima 4.6 kilometrov peščenih plaž z zalivi, otoki in postajo podzemne železnice (Amager Strand Station), ki je le par minut stran od plaže. Če želite, pa si vzemite kolo, saj je plaža le pet kilometrov stran on ožjega centra mesta.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje