Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Magične živali v Avstraliji

Vsebina

Severni teritorij

Naj skačejo za hrano na primerno imenovanem 'Križarjenju spektakularnih skakajočih krokodilov' ali naj drsijo po mokrih površinah na rumenih vodah Billagonga, je pogled na krokodile edinstvena izkušnja. Če ste za, vam lahko Darwinov Crocosaurus zaliv ponuja priložnost, da se potopite s krokodilom, seveda v varni kletki. A nič ne premaga pogleda na krokodile v divjini, še posebej če je to v ikoničnem narodnem parku Kakadu.
 
HI članski popust: 5 $ popusta na kombinacijo križarjenja in prevoza na 'Križarjenju spektakularnih skakajočih krokodilov' (Spectacular Jumping Crocodile Cruise’s).
 
Nastanite se v hostlu Darwin YHA
 
Crocodile_Australia_-_Krokodil_Avstralija_-_Photo_by_David_Clode_on_Unsplash.jpg

Magnetni otok, Queensland

To je edini prostor, kjer lahko spite s koalo in krokodilom. Hostel Bungalow Bay Koala Village YHA na popolnem Magnetnem otoku je dom azilu koal, kjer lahko obiskovalci božajo koale, majhne krokodile, kače in kuščarje ali uživajo v hrani z lokalnimi lovci polnimi informacij in se naučijo nekaj o živalih in rastlinah otoka. Zakaj se ne bi podali na vodeno pot s konji po grmičastih poteh in po slikovitih plažah preden skočite v vode Pacifika? Na Magnetnem otoku je ogromno živalske čarovnije!
 
HI članski popusti: 2 $ popusta na vstop v azil koal YHA Koala Sanctuary.
 
Nastanite se v hostlu Bungalow Bay YHA na Magnetnem otoku.
 
Koala_Australia_-_Koala_Avstralija_-__Photo_by_Cris_Saur_on_Unsplash.jpg

Narodno zaščiten park tasmanskega vraga, Tasmanija

Uro stran od Hobarta, na glavni cesti do zgodovinskega pristanišča Arthur se nahaja narodno zaščiten park, dom, kjer se lahko srečate s srčkanimi, a ogroženimi bitji. Spoznate lahko tudi grmičaste kenguruje in kune vrečarice, pisane papige v prostoletečih predstavah in se sprehajate po poteh v naravi. Z vstopom v park prispevate k reševanju tasmanskega vraga, največjega mesojedega vrečarja na svetu.
 
HI članski popust: prihranite 25 % na rezervacijo obiska parka tasmanskega vraga.
 
Nastanite se v hostlu Montgomery's, v Hobartu.

Otok Phillip in pingvinja parada, Victoria

Težko se upremo nasmehu, ko zagledamo pingvine, ki so v vodi tako elegantni, na kopnem pa tako nerodni. Na tem otoku lahko pobliže spoznate najmanjšega pingvina na svetu, ko na plaži na varno raca po peščenih sipinah. Razmislite o zapravljanju za opcijo Pingvin plus, ki vas popelje blizu plaže. Ko ste na otoku, lahko obiščete še konservatorij za koale, kjer vas popeljejo bližje nežnim avstralskim medvedkom na drevesih. Več na www.visitphillipisland.com.
 
Nastanite se v hostlu Phillip Island YHA 

Živalska vrtova v krajih Adelaide in Monarto, SA

Še ena prestolnica in še en živalski vrt, si mogoče mislite. A le tukaj si lahko v Avstraliji ogledate orjaško pando. Živalski vrt Adelaide se lahko pohvali s kar 1800 živalmi. Le 50 minut stran od mesta pa boste našli še en živalski vrt, Monarto, ki je zmes konservatorija, narodnega parka in živalskega vrta s kar 1000 hektarji površine, ki so replika savan in polsuhih pokrajin Afrike, Azije in Južne Amerike. Skočite na ogled safarija z avtobusom Zu-Loop ali pa raziskujte peš v mreži poti.
 
HI članski popust: 10 % popusta na vstop v živalski vrt Adelaide in v živalski vrt Monarto.
 
 
Panda_Australia_-_Photo_by_Xtina_Yu_on_Unsplash.jpg

Narodni živalski vrt in akvarij, ACT

Ste si kdaj želeli postati delavec v živalskem vrtu? V narodnem živalskem vrtu in akvariju ali ljubkovalno zookvariju v Canberri, je stik z živalmi dneven. Za 120 $ (vključno z vstopnino) lahko hranite ali pobožate žival v tej atrakciji ogleda 'Zooventura'. Predstavljajte si iz roke hraniti 110 kilogramskega tigra ali pa medveda, ki vam iz roke liže med, se soočiti z levi, pumami, žirafami, vidrami, dingoti in kačami. Če je vaša denarnica polna, lahko ljubitelji mačk zapravijo svoj denar za edinstveno priložnost za srečanje z gepardom.
 
HI članski popust: 15 % popust na vstop v živalski vrt z veljavno člansko kartico.
 

Drugi popusti s člansko HI izkaznico:

  • Živalski vrt Taronga v Sydneyju, NSW – 15 % popust na vstop odrasle osebe ali otroka,
  • Akvarij Sea Life v Sydneyju, NSW – 15 % popust na vstop odrasle osebe,
  • Živalski vrt Wild Life v Sydneyju, NSW – 15 % popust na vstop odrasle osebe,
  • Puščavski park Alice Springs, NT – 20 % popust na vstop,
  • Živalski vrt Melbourne – 10 % na vstop odrasle osebe,
  • Akvarij Sea Life v Melbournu, VIC – 20 % popust na vstop odrasle osebe,
  • Potapljanje z morskimi psi v kletki, Port Lincoln, SA – 1 noč v hostlu Port Lincoln YHA je brezplačna, ko rezervirate celodnevni ogled in potapljanje z morskimi psi Calypso Start Charter,
  • Podvodni svet Sea Life, Mooloolaba, QLD – 15 % popust na vstop odrasle osebe.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava