Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kaj početi v Marseillu za manj kot 10 €

Veliko kultur je imelo vpliv na Marseille in mesto se ponaša z njegovo bogato zgodovino. Sodobno mesto z mediteranskim temperamentom, Marseille te bo zagotovo očaral. Tukaj je nekaj nasvetov o raziskovanju njegovih zakladov. 

Vsebina

Marseille – prelepi razgledi

Ne moreš obiskati Marseilla in kar preskočiti cerkev Notre Dame de la Garde, ki je domačinom znana kot »dobra mati«. Vstopnine ni. Bazilika dominira mestu in ščiti njegovo pristanišče. Občuduj pogled na mesto iz zaliva Calanques na pristanišče. Zares boste občutili lepoto in okolje mesta.
 
Drug kraj, drug razgled. Na vhodu pristanišča Marseille obiščite trdnjavo Saint Jean in se sprehodite po citadeli. Raziskujte hodnike in spiralne stopnice in poiščite še druge razglede. Povzpnite se na top stolpa Roy René in vpijte modrino morja.

Marseille – Muzej

Muzej evropske in mediteranske civilizacije – MuCEM je prvi muzej kultur na Mediteranu. Ne morete ga zgrešiti na vhodu starega pristanišča Vieux Ports. Kaj je brezplačno? Stalne in začasne razstave na prvo nedeljo v mesecu, ogled zunanjih prostorov in vrtov, ko je muzej odprt. Prostor, poln poezije.  

Neomejen Marseille

Ko se sprehajaš po majhnih ulicah Marseilla, še posebej okrožja Panier, začneš ceniti njegov šarm. Če želiš, lahko greš na walking tour enega območja naenkrat. Ko se sprehajaš ob pristanišču, si vzemi čas za izlet na trajektu, solarno-električni ladji, ki pluje po zalivu starega pristanišča. 
 
Za tematski obisk, rezerviraj »greeterja«. Greeter je domačin Marseilla, ki ti pove nekaj o mestu, o manj znanih krajih in ti da nekaj nasvetov o tem, kaj si ogledati. Ulične umetnine, lepoto otokov, pikantne stvari – katero temo boš izbral?  

Marseille – obrti

Ste že slišali za marseillsko milo? Ima neverjetno čistilno moč. To tradicionalno milo je prepoznavno po štirih značilnostih. Po kvadratni obliki, ali po obliki zidaka. Po njegovi zeleno-rjavi ali beli barvi, ime znamke je napisano na vseh šestih ploskvah in nima več kot šest sestavin. Če se želiš naučiti, kako ikonski marseillski izdelek izdelujejo, se odpravi na brezplačni ogled delavnic izdelovalnice Savonnerie Marseillaise de la Licorne.

Marseille – šport

Parc National des Calanques ponuja veliko možnosti za pohodništvo in tek, pa tudi za plezanje. Tukaj boš našel tudi posebno območje za gorsko kolesarjenje. Združi ljubezen do športa s prelepo pokrajino.
 
Če raje tečeš, ti priporočamo plaže Prado in park Borély blizu Youth Hostel.
 
Izkoristite vaš izlet. Bogata kulturna raznolikost Marseilla se je pokazala, ko je mesto postalo evropska prestolnica kulture 2013.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava