Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Strojniški eurotour – 2. del

Vsebina
5. dan
V prihodnjem dnevu po (prvi resnično) prespani noči smo se po obilnem zajtrku namenili v Europapark, največji evropski zabaviščni park, ki se razteza na 85 hektarov velikem zemljišču. Moja vstopnica v vrednosti 39 EUR se je izgubila, še preden je dejansko prišla v moje roke, zato sem bil rahlo zagrenjen, a me je slaba volja hitro minila, ko so mi soudeleženci povedali, da so prejšnjo noč v striptiz baru za vsako naročilo odšteli 40 evrov. Kupil sem novo vstopnico in se odpravil obudit otroka v sebi. V zabaviščnem parku sem obiskal osem (od skupno osmih) vlakov smrti, nekatere tudi večkrat. Najbolj sem užival na vlaku, katerega hitrost dosega 130 km/h. Zabavnemu dnevu je sledil prav tako zabaven večer. Odpravili smo se čez mejo, v Francijo, natančneje v mesto Strasbourg, kjer smo prenočili v še enem »alkoholfrei« hostlu in se spet strogo držali pravil. Ponovno na hodniku. 
 
 
6. dan
Zjutraj smo si ogledali mesto Strasbourg. V majhni skupinici smo si najprej ogledali ogromno in arhitekturno neverjetno dodelano železniško postajo – stara arhitektura je bila zaščitena z novo stekleno stavbo, ki se je razprostirala nad njo. Ogledali smo si TGV-vlak, ki doseže hitrost 320 km/h. Sprehod smo nekateri nadaljevali skozi mesto, zagledali čudovito gotsko katedralo, se vprašali, ali bi bil mogoč ogled, malček poizvedeli in se seveda povzpeli na njo. Katedrala Notre-Dame de Strasbourg je visoka 142 metrov, do vrha smo se povzpeli po 300 stopnicah, na vrhu smo si vzeli malo časa zase in uživali v razgledu. 
 
 
Popoldne smo obiskali Evropski parlament, v katerem so nas toplo sprejeli. V sejni sobi smo se skozi simuliran proces naučili, kako bi lahko Luka zaprosil za 1.000.000 evrov evropskih sredstev za svoj neizmerno kvaliteten strojniški projekt. Po ogledu parlamenta smo se usedli v avtobus in se odpeljali do Nürnberga, kjer smo stvari odložili v že četrtem »alkoholfrei« hostlu. Štirje udeleženci smo nato obiskali Irish pub in si privoščili pivo, drugi pa so se odločili obiskati striptiz klub, ki so ga po hitrem postopku zapustili, saj so spregledali, da je bil tisti večer na sporedu bolj »moško obarvan« striptiz. 
 
 
7. dan
Na zadnji dan našega popotovanja smo obiskali nemško tovarno INA/FAG. Ogledali smo si proizvodnjo visokokvalitetnih ležajev. V tovarni je zaposlenih 76.000 ljudi, delujejo pa kar na 180 lokacijah po vsem svetu. Po ogledu smo se odpravili na dolgo vožnjo proti Salzburgu, kjer smo si privoščili krepčilni spanec. V Salzburgu smo preživeli najdaljšo noč, raziskali smo mesto, obiskali karaoke bar, v katerem smo do jutra prepevali.
 
8. dan
Ob 10.30 nas je zbudilo trkanje po vratih, pred vrati je stal predstavnik Eurotoura in panično razlagal, da smo prespali zajtrk, ki je bil ob pol devetih, check-out pa ob desetih. Vkrcali smo se na avtobus in nadaljevali pot do ringa Red Bull v Spielbergu. Tam smo se vsi navdušeno zakadili v gokart vozila, ne meneč se za neprespano noč. Zadnji dan je minil v bolj sproščenem vzdušju in pred prihodom v domačo Slovenijo smo porabili še zadnje atome energije. 
 
 
Za konec
Vsekakor lahko trdim, da sem preživel osem nepozabnih dni, ki mi bodo ostali v spominu vse življenje, naučili smo se ogromno novih stvari, ugotovili, da znanje ne pozna meja in da lahko poslovno priložnost najdemo tudi zunaj naše male državice. 
 
Foto in tekst: Franci Vranetič

Sorodni članki

Prijava