Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov Youth Hostel v Luksemburgu

Vsebina
Luksemburg je morda majhen, a ne tako zelo, kot ljudje mislijo. Ne le, da ima ta majhen dragulj več različnih regij in raznoliko pokrajino, ima tudi več mest, ki so vredna obiska. Luksemburgov deseti mladinski hostel je 6. julija praznoval svojo otvoritev v drugem največjem mestu v državi, v Esch-sur-Alzette.
 
 
Youth hostel v številkah
• 122 postelj v 36 sobah,
• 2 sobi, prilagojeni za gibalno ovirane osebe s 3,sobami,
• 4 sobe za sestanek in 1 konferenčna soba,
• le 26 minut vožnje z vlakom oddaljen od prestolnice,
• hostel je odprt 365 dni na leto.
 
Odkrijte industrijsko dediščino regije
Še preden je Luksemburg v finančnem sektorju postal pomemben člen in še pred ustanovitvijo Evropske unije, je bila regija Minette na jugu Luksemburga zelo znana po neštetih rudnikih železove rude, talilne peči pa najdemo pravzaprav povsod na tem območju. Potreba po železu je tako Luksemburg potisnila v napredek, pa tudi v priseljevanje tujcev, ki so danes zaslužni za raznolikost in mednarodnost države še danes.
 
Dnevi industrije so potekli in gospodarstvo se je premaknilo na druge sektorje, a industrijsko zgodovino še vedno lahko zaznamo po regiji Minette. Več rudnikov, tovarn in talilnih peči so preuredili v muzeje in kraje narodne dediščine. Nekatera mesta še vedno povezuje izvorni parni vlak
 
Narava je zahtevala vrnitev svojega teritorija
Ostanki težke industrije v Luksemburgu bledijo in narava se vrača na ta mesta in ustvarja edinstveno simbiozo divjine in industrijske zapuščine, zeleni pašniki preraščajo rdeč kamen. Obiščete lahko naravne rezervate Ellergronn ob mestu Esch-sur Alzette, pa tudi Haard v kraju Dudelange in Prenzenbierg v kraju Petange-Niederkorn. In to je le nekaj destinacij, ki jih lahko obiščete peš ali s kolesom.
 
 
Paketi za skupine in posameznike
Hostli v Luksemburgu so se združili z lokalnimi partnerji in ustvarili raznolik set paketov za šolske izlete in skupine. Najde se nekaj za vsakega, pa naj bodo to kulturne ekskurzije, zunanje aktivnosti ali izobraževalne skupine.
 
Na voljo so tudi zanimivi in zabavni paketi za gorsko kolesarjenje, ki so namenjeni tistim, ki želijo sami ali v skupini raziskati unikatno pokrajino Minette.
 
 
Kraj za ljubitelje glasbe
Dve najbolj zanimivi glasbeni prizorišči se nahajata v Esch-sur-Alzette. Ena je Kulturfabrik, kulturni center je dom gledališkim predstavam, pa tudi umetniškim razstavam in širokem naboru manjših koncertov. Največje glasbeno prizorišče v državi – Rockhal se nahaja v okrožju Belval v mestu Esch-sur-Alzette le nekaj minut od hostla z javnim prevozom.
 
Pred nami so vznemirljivi časi
Veliko odprtje hostla je za nami in opravili smo vse formalnosti. Z veseljem čakamo svoje prve goste z vsega sveta, da se nam pridružijo v Esch-sur-Alzette. Če smo pritegnili vašo pozornost, pojdite na spletno stran Hostelling International Luxembourg za več informacij in za rezervacije.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava