Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Rdeče opeke z dolgo tradicijo

Vsebina
Baltsko morje je imelo velik vpliv na severovzhodno Nemčijo.
 
Mecklenburg-Predpomorjanska je kot magnet zaradi Baltskega morja in njegovih plaž, velikih gozdov, lesketajočih se jezer in zgodovinskih središč mest z značilnimi hišami z rdečimi opekami. Na ta del Nemčije se ljudje pridejo sprostiti, se predajati lepoti narave ali pa iščejo navdih za umetniške projekte. 
 
 
Obala Mecklenburga-Predpomorjanske se razteza čez 400 kilometrov in je še posebej privlačna. Tukaj so pred 200 leti ustanovili imenitna prvorazredna letovišča, kot sta Warnermünde in Heiligendamm, najstarejši letovišči ob morju na evropskem kontinentu. Pomoli in bele vile, ki kombinirajo različne arhitekturne stile (spa-stil) so tipični za to območje. Najdaljši pomol stoji v Heringsdorfu. Obiskovalci se lahko sprehodijo kar pol kilometra čez morje, tako kot v 19. stoletju. Hostel pa ni tako daleč. V Binzu in v Heringsdorfu se hostla nahajata v tipičnih stavbah za to območje in še na mestni promenadi.
 
 
Okolje in tradicionalne stavbe so središče pozornosti. Na nemškem največjem otoku Rügen lahko turisti raziskujejo manjše počitniške vasice. Slamnate hiše z barvnimi, okrašenimi vrati so unikatne za polotok Fischland-Darß-Zingst. Baltsko zdravilišče Ahrenshoop je vedno bilo znano kot vasica za umetnike. Obiskovalci lahko izkusijo čudovito idilično in mirno atmosfero regije v številnih hostlih, kot je hostel v Barthu, ki nima le svojega kopališča, temveč tudi konjeniški center.
 
 
V srednjem veku je šest mest v Mecklenburgu-Predpomorjanski pripadalo Hanzeatski zvezi, trgovskemu monopolu. Še vedno nosijo uradni naziv »Hansestadt«.  Wismar in Stralsund imata tudi dokaz njune pomembnosti za morsko trgovanje. UNESCO je njuni središči mest razglasil za  svetovno dediščino. Obiskovalci so dobrodošli v naših modernih hostlih, ki se nahajajo v bližini središč mest tako v Wismarju kot v Stralsundu.
 
 
Živo rdeči zidovi, cerkveni stolpi in mestne hiše so tipične za regijo Mecklenburg-Predpomorjanska. Zidovi z rdečo opeko karakterizirajo celotna mesta. Dobro izhodišče za ogled teh arhitekturnih stilov je Burg Stargard, najbolj severni grad v Nemčiji, naš hostel pa je takoj za vogalom.
 
Zaradi raznolikosti in lepote okolja v Mecklenburgu-Predpomorjanski je 20 % območja zaščitenega, kar je v Nemčiji edinstveno. Obiskovalci lahko raziskujejo tri naravne parke, tri biosferske rezervate in sedem naravnih parkov. Še posebej pozorni obiskovalci lahko celo zagledajo belorepce, ribje orle in žerjave. Tukaj domujejo tudi vidre in bobri. Kolesarske in pohodniške poti so odličen način za raziskovanje okolja. Naši hostli z narodnimi parki tesno sodelujejo, zato lahko ponudijo razne pustolovske oglede in še več. 
 
 
Müritz, nemška najdaljša celinska reka lahko ljubiteljem aktivnosti v naravi veliko ponudi. Idealna izhodiščna točka za raziskovanje regije je naš hostel v mestu Waren. Leži ob reki in je zato odličen za vse, ki bi radi plavali, jadrali, ali se vozili s kanuji. Ali pa, če vam je bolj všeč pohodništvo in kolesarjenje.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava