Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Belopeški jezeri

Ta čudovita jezera so idilična destinacija za izlet z malimi otroki. Ležijo v Italiji, le nekaj kilometrov za mejnim prehodom Rateče v smeri proti Trbižu. Do jezer se lahko pripeljete z avtom, kolesom, lahko se podate tudi peš. 

Vsebina
 
 
Belopeška jezera drugače imenujemo tudi Mangartska jezera, Fužinska jezera in celo Klanška jezera. Gre za dve jezeri, v bistvu za ledeniški jezeri, ki so ju Italijani razglasili za Narodni park. Nad jezeri se dvigata mogočna vrhova, Mangart ter Ponce. Belopeška jezera so zelo priljubljena tudi za fotografe, saj ponujajo prelep razgled na bližnje vrhove. Obisk jezer je primeren v vseh letnih časih. Za sprehod okoli enega jezera boste potrebovali okoli pol ure.  

Pohodne poti

Okoli jezer so lepo urejene pohodne poti, kamor se lahko podate z malimi otroki. Poskrbljeno je za počitek, saj vas vmes vsake toliko pričakajo klopce. Prav tako pa od jezer vodi mnogo gorskih pohodnih poti na okoliške vrhove. Večina teh poti na Ponce in na Mangart je za majhne otroke prezahtevnih, kar pa ne pomeni, da jih z njimi ne boste osvojili, ko malce odrastejo. Razgled z vrha je nedvomno še lepši kot od spodaj navzgor. Pohodne poti okoli jezera niso primerne za vozičke. 
 
 

Čas obiska

Za obisk jezer si lahko vzamete pol dneva ali pa ves dan. V lokalih ob jezeru si lahko privoščite pijačo in malico ter se z otroki igrate na igralih. V neokrnjeni naravi boste tako vi kot otroci nedvomno uživali ves dan. Mnogi se odločijo tudi za svojo malico, prinesejo odejo ter si naredijo piknik kar na prostem.  

Aktivnosti ob jezeru

Poleg igral ob jezeru, kjer bodo vaš najmlajši uživali najverjetneje v družbi mnogih drugih otrok, se lahko tudi popeljete po jezeru s čolnom in ob tem uživate ob prečudovitih razgledih na Julijske Alpe. Predvsem v poletnih mesecih so na jezerih kar precejšnje gneče, saj mnoge družine preživljajo svoj prosti čas ob teh prečudovitih jezerih. Pa tudi v preostalih letnih časih boste težko kdaj našli dan, ko tam ne bo nikogar. 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava