Za 144 ur v Katar

Si že od nekdaj želiš v Katar, a nekako ne najdeš prave priložnosti ali se ti pa potovanje tja zdi preveč zapleteno? Sanjaš o potovanju v pravo puščavo ali te zanima razvoj Katarja iz beduinskih vasic v eno najmodernejših in najmočnejših današnjih držav? Ali te zanima, kako se država pripravlja na svetovno prvenstvo 2022?

Če te obisk Katarja zanima zaradi teh ali pa kakšnih drugih podobnih razlogov, te organizacija Quatar Youth Hostels za 144 ur vabi v Katar. Za prenočišče in notranje prevoze poskrbijo oni, ti moraš plačati samo potovanje do Katarja in nazaj. Na obisk se lahko odpraviš kadar koli v letih 2018 in 2019. V Katarju ni nikoli hladno, tudi dežuje redko. Tako lahko tudi januarja uživaš na 20 stopinjah.

V 144 urah si tako ogledaš najboljše, kar Katar ponuja. Cilj snovalcev programa je namreč, da predstavijo najbolj slavne turistične, kulturne in športne atrakcije, pa tudi najlepše naravne znamenitost mladim iz vsega sveta. Če te zanima kulturna dediščina, si to lahko ogledaš v muzeju Msheireb, ali pa v kakšni izmed manjših vasic. V Katara vasici lahko prisluhneš koncertom ali pa ješ najboljše jedi sveta. Lahko se podaš na bazar Waqif, kjer lahko kupiš veliko spominkov iz tega dela sveta. V Katarju imajo tudi več muzejev – vse od umetniških do kulturnih muzejev. Imajo tudi Umm Slal, ki predstavlja antično umetnost in pravi puščavski grad iz 19. stoletja, ki je eden redkih obnovljenih. Lahko se podaš na obisk vasice Al-Thakheerah, obdane z močvirji, v katere se lahko tudi potopiš. Katar ima tudi druge naravne znamenitosti. 60 kilometrov iz Dohe leži tako imenovano notranje morje, ki je eno redkih mest na svetu, kjer morje leži sredi puščave. Zaradi številnih sipin in peska se do njega lahko pride samo z posebnimi avti. Na zahodni obali si lahko ogledaš stvaritve iz apneneca. Če te zanima šport, lahko v Legacy Muzeju izveš vse o pripravi nogometnega svetovnega prvenstva 2022. Kljub temu, da Katar velja za puščavsko državo, imajo vseeno kar nekaj zelenih parkov, celo golf igrišče in tudi sem se lahko podaš v svojih urah. Seveda pa ti to bivanje ponuja obilo možnosti za spletanje novih prijateljskih vezi. Več si lahko prebereš v naslednji brošuri.

Naj Katar postane več kot samo država, kjer večkrat čakaš na letališču na nove povezave. Če te zanima prijava, piši Anji Žepič na anja.zepic@youth-hostel.si. Ponudba je namenjena vsem mladim do 30. leta starosti.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava