Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Turracher Höhe

V pogorju Nockberge (med koroško in štajersko regijo v Avstriji) se nahaja predel imenovan Turracher Höhe, ki je najbolj poznano po smučišču. Nad jezerom se na obeh straneh po hribih razprostirajo smučišča. V poletnih mesecih pa je ta predel zanimiv za hojo v hribe ter še mnoge druge aktivnosti. Po dobrih dveh urah vožnje iz Maribora ali Ljubljane prispete v idilične gorske predele. 
 
 
Zimske radosti v Turracher Höhe
Tamkajšnja smučišča se razprostirajo vse do 2205 metrov nadmorske višine in skozi vso zimo so obdana z debelo snežno odejo. Na voljo je 14 žičniških naprav ter prostrana smučišča, zaradi česar tam nikoli ni gneče. Smučišča so zaradi različnih stopenj ter dobrih žičniških naprav primerna tudi za najmlajše. Ob jezeru je na voljo več prog za tek na smučeh, ki pa zaradi neravnega terena niso ravno najbolj enostavne. Priporočljivo je, da že obvladate tek na smučeh ter se šele nato podate tekat na smučeh v to idilično pokrajino. Tudi ljubitelji sankanja bodo prišli na svoj račun, saj so zanje posebej določeni odseki, kjer je dovoljeno sankanje. Na pobočjih Nockberga so priljubljeni predeli tudi za turno smučanje. 
 
Poleti v idilični gorski pokrajini
Na voljo je mnogo pohodnih poti. Od povsem enostavnih ter kratkih do zelo dolgih in zahtevnih. Iz vrhov se razprostirajo čudoviti razgledi na sosednje vrhove ter na doline. V dolini leži jezero Turracher See, na katerega se iz okoliških hribov razprostira čudovit razgled. Pozimi je jezero zaledenelo, po katerem se lahko sprehajate in tudi drsate. Poleti pa je primerno za sprehode okoli jezera ter vožnjo s čolni in supi. 
 
 
V osrčje visokih hribov se lahko podate tudi poleti z gondolo. Na zelo razglednih pobočjih, kjer so pozimi smučišča, se v poletnih mesecih lahko sprehajate ter uživate ob idiličnih za otroke urejenih poteh, ob katerih se nahaja zares veliko igral. Ko izstopite iz gondole, bo otroke že takoj usmeril lesen zajček in sicer naravnost v smeri igral. A ta igrala niso običajna igrala, skoncentrirana na eno točko. Gre za igrala, ki so razposajena naokoli po pobočju, do katerih pa je speljana krožna potka. Zelo izvirna, lepo urejena ter tudi poučna igrala so kot nalašč za vse starosti otrok. Igrala bodo zabavala tudi vas. V dolino se lahko ponovno podate z gondolo ali pa se popeljete z letnimi sankami ter se za piko na i tudi kopate v posebnem bazenu v jezeru. Izgleda kot da je bazen del jezera, dejansko pa se v njem voda ves čas dogreva in se v bazenu lahko kopate tudi pozimi.
 
 
Mnogo je možnosti za aktivnosti v tej prečudoviti naravi, ki je bila obiskana že zdavnaj in so tam še iskali zlato. Ob vrtenju velikih skled ter odtekanju vode boste upali, da v pesku, ki ostane v skledi, zazrete pikice zlata. Z malo sreče pa boste našli tudi kakšen mineral.
 
Ker si lahko za ta čudoviti predel namenite več dni, priporočam ugodna in prijetna prenočišča v hostlu v Celovcu.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava