Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v Rim

Popusti v večnem mestu

Nekoč je veljajo, da vse poti vodijo v Rim. Naj ena od teh poti tudi tebe zanese v italijansko prestolnico, kjer nate čaka na tisoče znamenitosti, odlična hrana in pijača. Rim je večno mesto zaradi svoje bogate zgodovine vzponov in padcev, a vedno je preživel in še danes ponosno nosi svoj šarm, ki ga dopolnjujejo šarmantni domačini.

Katere antične spomenike si ogledati v Rimu?

Rim je bil središče močne rimske države. Potovanje skozi čas ti omogočajo številni spomeniki teh nekdanjih dni. V enem samem paketu dobiš vstopnice za rimski Kolosej, forum in Palatin. Paket je za popotnike odlična odločitev, saj ni treba stati v vrstah. Rimski forum je nekoč bil središče vsakdanjega življenja, ko so si Rimljani zaželeli zabave, pa so odšli v Kolosej, ki je ena največjih rimskih znamenitosti. Palatin je najbolj osrednji rimski grič in predstavlja kraj, kjer se je začela rimska država. Vse to in še več antičnih znamenitosti, kot so nekdanji rimski tempelj Panteon in nekaj pomembnih trgov, si lahko ogledaš v vodenem ogledu, ki traja nekaj več kot tri ure. Samostojno si lahko antične in druge znamenitosti ogledaš s kolesom, s katerim je možno raziskovanje ulic, kamor avtomobili in avtobusi ne morejo. Pripada ti še vstopnica za Kolosej.

originals-rome-priority-access-colosseum-roman-forum-palatine-hill-tour-t310808-42_1.jpg

Kateri so najboljši vodeni ogledi?

Za bolj večerne tipe popotnikov je odlična ideja vodeni ogled z vozički za golf. Med vožnjo mimo največjih znamenitosti začuti nočno dušo Rima, zraven pa uživaj v slastnem vinu prosekarju in dišečem pivu. Večerni vodeni ogled je tudi ogled z električnimi kolesi, ki te popelje na vrh griča Aventina na uživanje ob sončnem zahodu in pogledu na mesto. Na ogledu se zapelješ po manj znanih ulicah daleč stran od prometa in spoznaš še nekaj znamenitosti. Izlet se zaključi z najboljšo rimsko pico in kozarcem vina. Ulični prehrani je posvečen naslednji vodeni ogled, ki te popelje v pet lokalov, kjer se Rimljani prehranjujejo že stoletja. Pohajkovanje se začne na tržnici Campo de' Fiori, polni lokalnih proizvodov, od pršuta do sira. V nadaljevanju se sprehodi po različnih zgodovinskih predelih, kjer preizkušaš slavne italijanske jedi, od pice do sladoleda. Bolj eleganten je naslednji ogled, ki te popelje po srednjeveških vinskih kleteh, kjer spoznaš skrivnosti izdelave vin. Pripada ti še obrok, kjer za vsako jed dobiš ujemajoče se vino.

originals-rome-street-food-tour-with-local-guide-t251502-20.jpg

Kaj si ogledati v galeriji Borghese?

Galerija Borghese se nahaja v pravi vili in je ena najpomembnejših rimskih galerij z bogato zbirko največjih umetnin od 15. do 18. stoletja, ki vključujejo tudi čudovita dela Berninija, Rubensa, Rafaela in Caravaggia. Raziskuj s pomočjo izkušenih vodičev, ki ti bodo predstavili zgodbe, skrivnosti in način nastajanja mojstrovin. Seveda pa si lahko galerijo ogledaš samostojno v svojem tempu. Ne pozabi se sprehoditi po čudovitih vrtovih.

originals-rome-skip-the-line-vatican-sistine-chapel-st-peters-tour-t175128-30.jpg

Popotniški nasveti za Vatikan

Vatikan je najmanjša država na svetu, a kljub temu ponuja ogromno priložnosti za raziskovanje. Vodeni ogled je priložnost za natančno spoznavanje vatikanskih muzejev, ki so drugi najbolj obiskani muzeji v Evropi. Vredni raziskovanja so tudi vrtovi. Ogled vključuje še predstavitev Sikstinske kapele z Michelangelovo mojstrovino in vhod v baziliko svetega Petra, ki je rezerviran za posebej pomembne goste. Če želiš odkrivati v svojem ritmu, ti vseeno priporočam nakup vstopnic na spletu, saj se tako izogneš čakanju pri vhodu. Odlična ponudba za popotnike zagotavlja možnost ogleda kapele 30 minut, preden se vrata odprejo za druge turistične ponudnike.

Iz Vatikana se lahko odpraviš na izlet v Civitavecchio, ki je predel Rima, bogat z znamenitostmi in arheološkimi najdišči. Mesto se je razvijalo že pod etruščansko oblastjo, zaslovelo pa v času cesarja Trajana. Danes skozi pristanišče v Rim vsako leto vstopi več kot pet milijonov potnikov.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava